Основні моменти вибору вішалки для одягу

Бажаєте купити вішалки для одягу? Асортиментна різноманітність виробів, представлених в магазинах, вражає! І це не дивно, адже люди все більше піклуються про збереження своїх речей.

Існують вішалки для спідниць, суконь на бретельках і важких зимових шуб. Широко затребувані плечики в торгівлі (для розвішування товару), в ательє і хімчистках. Всі ці моделі,  а також бирки на одяг, різноманітне функціональне торгівельне обладнання пропонує магазин Retail Store Equipment.

Якими бувають вішалки

Від правильного підбору вішалок залежить зручність зберігання одягу та підтримання її в найкращому вигляді. У кожного виду - свої особливості:

  • пластикові. Вони легкі і практичні, недорогі в ціні, проте схильні до деформацій під великим ваговим навантаженням. Даний вид не підійде для шуб і пальто, проте для зберігання легких блузок, суконь і брюк це - саме те, що потрібно.
  • текстильні. М'які плечики для одягу мають поролоновий наповнювач, тому відмінно підходять для одягу з тонких, делікатних тканин (наприклад - шифону).
  • металеві. Моделі даного виду можуть відрізнятися за показниками довговічності, міцності і надійності в залежності від матеріалу виготовлення. Так, алюмінієва конструкція швидко прогнеться під вагою важкої верхнього одягу (натуральної дублянки чи шуби). При цьому вона відмінно підійде для розвішування літніх суконь, спідничок та блуз.
  • дерев'яні. Варто зупинити свій вибір на зручних вішалках з твердих порід дерева. Вартість виробів буде вище, однак вони довговічні і надійні. Плічка з екологічно чистого дерева підійдуть для дитячого одягу.

Перш, ніж купити дерев'яні вішалки для одягу, зверніть увагу на якість полірування! Поверхня повинна бути абсолютно гладкою.

Тонкощі вибору

При підборі вішалки слід враховувати наступні головні правила:

  • Довжина плечиків може бути рівною або трохи меншою, ніж ширина речей в плечах. Якщо плечики виявляться меншими потрібного вам розміру, одяг буде розтягуватися в плечах. Також речі можуть звалюватися з вішалки. Якщо довжина виробу буде більшою, то матеріал одягу буде розтягуватися в рукавах.
  • Чим ширшим є плече вішалки, тим менше навантаження доведеться приймати матеріалу речей.
  • Для важкого одягу рекомендується вибирати більш надійні вішалки. Вони повинні мати додаткову поперечину посередині.

Вибирати вішалки для одягу необхідно окремо для кожного типу речей. Шкіра з хутром, а також важкий трикотаж пред'являють особливі вимоги до вішалок. Для даної одягу рекомендується застосовувати вішалки універсального виду, що мають велику ширину плеча.

Для одягу легкого не потрібно купувати універсальні вішалки. Адже вони є дорогими і займають в шафах багато місця. Для них підійдуть маленькі плічка із пластику, обладнані гачками і перекладинами.

Для брюк та спідниць слід купувати вішалки універсальні, в яких передбачені прищіпки і поперечини. Перекидні плечики з поролоном на перекладинки допоможуть створити захист штанів від втрати зовнішнього вигляду.

Також є функціональні вішалки для білизни, а також варіанти для шкарпеток і краваток. У них передбачені спеціальні гачки, поперечини та інші додаткові елементи.