Види кондитерських інструментів

Основа професії кондитера відносно проста: готувати торти і десерти, але кондитерське мистецтво таїть в собі багато складнощів. Сучасний інвентар кондитерського цеху дозволяє мінімізувати складності і перетворити роботу в задоволення.

За посиланням https://kondishop.com.ua/ можна знайти багато різноманітних кулінарних інструментів. 

Від підбору якісного інвентарю залежать такі фактори, як:

  • зниження витрат на «невдалі» кулінарні експерименти;

  • підвищення продуктивності роботи кулінара;

  • технологія виробництва тортів і випічки стає досконалим і відпрацьованим процесом.

Звичайно ж це різні миски, вінчики для замішування і збивання, дерев'яні ложки і лопатки,кухонні дошки, качалки для розкачування тіста, але на цьому кухонному інвентарі докладно зупинятися не будемо. Розповімо про спеціалізований кондитерський інвентар далі.

Різновиди кондитерських ножів (різаків)
  • Ножі для тестових заготовок вони призначені для нарізки тіста на шматки для подальшої обробки. Спеціальний сплав нержавіючої сталі.

  • Круглі ножі призначені для нарізування вже розкачане тісто, наприклад, для печива або рогаликів. Працюють вони за дуже простою схемою: по розкатаному тісту прокачують круглим ножем в потрібних напрямках. В результаті виходить безліч акуратних шматочків тесту. 

  • Леза для тесту необхідні для нарізування вже розкачане тісто на вже готові формочки. Наприклад, коли потрібно зробити нестандартний надріз, який виконати круглим ножем неможливо. Цей тип ножів найкраще підходить для кондитерів-майстрів вищої категорії, у яких добре «набита рука». Можна сказати, що даний ніж призначений для кондитерів-художників, щоб вони могли створювати свої шедеври, не обмежуючись розміром і формою роликового леза.

Інші види кондитирських інструментів

Кондитерські шприци. Обсяг може бути - від 200 л до 2 л. Виготовляють їх з пластику, нержавіючої сталі або силікону. Пластикові кондитерські шприци легкі і недорогі. Недолік - недовговічність.

Кондитерські мішки - діляться на одноразові, які виготовляються з харчового поліетилену або паперу. Переваги їх полягають у тому, що їх не потрібно мити після використання, а також ціна на них відносно невисока.

Кондитерські насадки. Для насадок зовнішнє кріплення зручніше, ніж внутрішнє. Кількість пропонованих насадок різному (до 30 шт.) 

Кондитерські скребки зазвичай виготовляють з пластмаси або гуми, необхідні для розподілу і вирівнювання тесту, а також кремів на виробах.

Кондитерські пензлика.Зазвичай їх виготовляють з:

  • натуральних матеріалів;

  • синтетичних матеріалів;

  • силікону.

На сьогодні існує багато девайсів, які необхідні для створення кондитерських шедеврів.