Що потрібно знати про бухгалтерський аутсорсинг

В даний час оптимізація витрат стає життєвою необхідністю для виживання більшості компаній. Перед підприємствами стоїть завдання максимального скорочення витрат (особливо на ті види діяльності, які не пов'язані з отриманням прибутку компанії), щоб успішно пережити несприятливий період в економіці.

Бухоблік це трудомісткий і спеціалізований процес, до якого необхідно ставитися з увагою і ретельністю, щоб уникнути проблем і штрафів. Однак тримати в штат досвідчених і відповідальних фахівців досить дорого і обтяжливо. Тому передача бухгалтерії на аутсорсинг - це найкращий варіант для організацій від невеликого приватного підприємства, і до великих корпорацій, яким невигідно утримувати власну бухгалтерію. А на сайті https://buhalter.com.ua/ ви зможете ознайомитись з діяльністю і замовити послуги кваліфікованих фахівців компанії RAIWAY.  

Переваги аутсорсингу

Якщо розглядати переваги аутсорсингу бухгалтерських послуг, то основними серед них є:

  • Гарантія якості і абсолютна конфіденційність. Аутсорсингова компанія укладає з клієнтом договір, де ясно прописані  зобов'язання і відповідальність сторін за недотримання вимог.
  • Високий рівень послуг, що надаються. Співробітники компаній-аутсорсерів регулярно проходять переатестацію та перекваліфікацію, мають профільну освіту та великий досвід роботи з різними підприємствами. Грамотне бухгалтерське обслуговування дозволяє уникнути суперечок з перевіряючими органами, а також штрафних санкцій та витрат, пов'язаних з виправленням помилок.
  • Оперативність роботи. Багато керівників впевнені, що звернення в сторонню організацію знизить ефективність, так як співробітникам такої компанії доведеться вникати в усі нюанси бухгалтерії. На практиці все виглядає інакше: проблемою займається ціла команда фахівців, яка здатна провести швидкий аналіз і оперативно прийняти рішення, щодо тих чи інших ділянок бухгалтерії.
  • Скорочення витрат. При зверненні до аутсорсингової компанії не потрібно наймати бухгалтера, організовувати його робоче місце, підвищувати кваліфікацію, виплачувати заробітну плату і, відповідно, податки. Ефективно і економічно виправдано вдаватися до аутсорсингу, коли бухгалтерські послуги носять нерегулярний характер або потрібна здача тільки нульової звітності, якщо компанія не веде комерційну діяльність.
  • Безперервність, стабільність і висока ефективність роботи. На відміну від штатного бухгалтера аутсорсингова компанія не бере відпустки, не йде в декрет, чи на лікарняний. Бухоблік ведеться безперервно, своєчасно здається податкова звітність, і як результат - відсутні проблеми з податковою і іншими контролюючими органами.

Економічна криза змушує власників підприємств по-іншому поглянути на існуючі витрати і мінімізувати податкові відрахування. Тому багато керівників вдаються до аутсорсингу. І сьогодні спостерігається тенденція витіснення штатного персоналу з бухгалтерського обслуговування на користь спеціалізованих аутсорсингових компаній.