Крафт-пакети - сумнівний тренд чи надійна упаковка

Ні для кого не секрет, що своєю діяльністю людство сильно впливає на природні екосистеми і порушує їх баланс. Тому останнім часом у всьому світі активно просуваються ідеї охорони навколишнього середовища, в деяких країнах це відбувається навіть на законодавчому рівні.

На тлі всього цього боротьба між поліетиленовими і паперовими пакетами не здається дрібницею, адже перші практично не переробляються, а другі - взагалі не шкодять природі. Отож замовляючи в компанії Европак Плюс якісні стильні крафт пакети, ви отримуєте не тільки надійну функціональну упаковку, а й вносите свій посильний внесок в екологічне благополуччя планети!  

Дрібні торгові фірми ще тільки спостерігають, до чого ж призведе це протистояння, в той час як провідні компанії, що працюють в сфері продажів, вже замінили поліетилен на нові крафт пакети. Така упаковка не тільки не шкодить екології, а й надає статусності товару, робить компанію більш значущою в очах покупців.

Виробництво крафт-пакетів

Головним матеріалом для виробництва такої упаковки є крафт-папір. В процесі виготовлення пакетів також використовується спеціальний клей на основі крохмалю. Знайти ці матеріали можна у вільному продажу.

Сама технологія виробництва абсолютно проста, однак вимагає спеціального обладнання. На першому етапі машина виготовляє паперову трубку з одного або декількох шарів паперу, яка в подальшому служить заготівлею. Потім виконується ущільнення і прошивка дна, після чого кріпляться ручки, і готовий пакет складається в потрібну форму.

Переваги та застереження щодо використання паперових пакетів

Як і всі інші види упаковок, крафт-пакети також мають позитивні і негативні сторони. До переваг паперової упаковки можна віднести:

  • екологічність - натуральна сировина не шкодить навколишньому середовищу;
  • швидке розкладання - крафт-пакети размокают і в природному середовищі швидко перегниває;
  • проста технологія нанесення малюнків, логотипів;
  • просте виробництво і відносна дешевизна.

Все перераховане призвело до того, що паперові пакети стали користуватися великою популярністю у всіх сферах. Їх використовують для упаковки хлібобулочних виробів, сухих овочів і фруктів, чаю, кави, сувенірів, подарунків, парфумерії.

Але є й інша сторона медалі:

  • виробництво крафт-пакетів вимагає великої кількості ресурсів;
  • вони схильні до дії вологи і температур.

Хоча якщо порівняти їх з поліетиленовими пакетами, то крафт-пакети все одно залишаються у виграші.