Як правильно вибрати святкове вбрання на новий рік дитині

Збираючись йти в магазин за покупкою новорічного костюма, важливо розуміти, що новорічні костюми, незважаючи на специфічність призначення, є одягом і повинні відповідати загальним гігієнічним вимогам, які до неї пред'являються.

На сайт магазину Sonechko за посиланням solnyshko.kiev.ua можна знайти великий вибір дитячих новорічних костюмів для хлопчиків та дівчаток. В наявності костюми для різного віку.

Що повинно містити маркуання одягу?

При покупці новорічних костюмів батькам необхідно ознайомиться з маркуванням. Передбачено, що маркування дитячого одягу повинна мати наступну інформацію:

  • назва виробу і вид;

  • розмір вироби;

  • інформацію про матеріали, з яких вона зроблена, із зазначенням процентного співвідношення (наприклад: бавовна - 90%, еластан - 10%), окремо для верху і для підкладки, якщо вона є;

  • товарний знак (при його наявності);

  • єдиний знак звернення на ринку;

  • найменування країни, де виготовлена продукція;

  • найменування та місцезнаходження виробника;

  • дата виготовлення;

  • символи по догляду.

Батько має право вимагати, а продавець зобов'язаний надати товарно-супровідну документацію на дитячий новорічний костюм, що містить відомості про наявність документа, що підтверджує якість і безпеку продукції (сертифікат відповідності або декларація про відповідність).

Правила вибору костюмів

Не важливо, який варіант ви виберете, необхідно пам'ятати, що костюм повинен бути не тільки красивим і оригінальним, але і комфортним та зручним для користувачів. Костюми з синтетичних тканин повинні мати натуральну підкладку. Тканина не повинна викликати алергічних реакцій або відчуття дискомфорту при контакті зі шкірою дитини.

Зверніть увагу на якість пошиття вироби і тканину, з якого виготовлений новорічне вбрання. Костюм не повинен втратити свій первісний вигляд ще до настання новорічного свята. Діти дуже рухливі і міцність тканини - один з найбільш важливих аспектів при виборі костюма. Новорічне вбрання повинен бути зручним і не жарким.

Перевірте, щоб костюм не залишав сліди фарби (проведіть вологою білою хусткою), якщо хустка не забрудниться значить забарвлення якісне. Не соромтеся понюхати костюм, він не повинен мати неприємний хімічний запах.

Всі дрібні деталі (очі, носик, намистинки і т.д.) повинні міцно триматися на костюмі.

Обирайте тільки якісні костюми, оскільки новорічне вбрання має багато елементів та декоративних дрібничок, і вони повинні надійно кріпитися до одягу. Також, одяг не повинен викликати дискомфорту в дитини.