Вся правда про ортопедичні матраци

Термін «ортопедичний» активно використовується щоразу, коли мова заходить про ліжка і матраци. Він настільки часто вживається повсюдно, що втратив своє початкове значення. Більшість людей вважають, що ортопедичний матрац = матрац твердий і жорсткий. Але це зовсім не так.

Спочатку термін «ортопедичний» використовувався виключно в контексті лікування дітей, але роки йшли, і його стали використовувати більш вільно в якості загального терміна, що означає корекцію проблем опорно-рухового апарату. І на сьогоднішній день матраци ортопедичні, пропоновані інтернет-магазином homefort.ua не тільки забезпечують комфортний міцний сон, а й є запорукою хорощого здоров'я.

Чи обовязково є жорсткими ортопедичні матраци

Ортопедичні матраци не повинні бути жорсткими. Вони просто повинні забезпечувати хорошу підтримку і, отже, дозволяти тілу приймати правильне положення.

З плином часу термін «ортопедичний» став практично невіддільним від поняття жорсткого матраца або ліжка. Але в дійсності ортопедичний матрац може бути м'яким, середньої жорсткості і жорстким. Якщо матрац підтримує тіло людини і дозволяє хребту прийняти природний вигин, то цей матрац можна по праву вважати ортопедичним. На жаль, багато людей страждають від болю в спині, плечах і інших болів, які виникають при некомфортному положенні під час сну і відпочинку на матраці і ліжка. Для таких людей вибір ортопедичного матраца - єдине логічне рішення, але так як «ортопедичний» і «жорсткий» стали словами-синонімами, вони вибирають матрац абсолютно неправильним чином.

Хороший матрац - це підтримуючий матрац, який забезпечує правильне положення хребта. Саме він має право називатися ортопедичним.

Що таке підтримуючий матрац

Існує ціла безліч різних ліжок і матраців, з яких ми можемо вибрати щось вартісне на сьогоднішній день, і це число продовжує неухильно зростати. Вибір правильного матраца для вас - процес складний і суто індивідуальний, але все ж ми хочемо відзначити деякі параметри, здатні забезпечити надійну підтримку вашому тілу.

Зонування

Зонований матрац - це матрац, розділений на секції з метою обліку кривизни тіла і потреби різних рівнів підтримки. Ця варіативність повинна контролюватися за допомогою набивання різної щільності волокном, поролоном або латексом. Це також можна регулювати шляхом збільшення або зменшення товщини дроту в пружинних системах.

У тих місцях, де тіло вимагає більшої підтримки (зазвичай це стегна і плечі), матрац повинен бути твердішим, щоб підтримувати тіло і витримувати вагу.

Реагуючі пружини

Деякі виробники розробили пружини, які реагують відповідно до кількості наданого на них тиску. Ця називається система «Pocket Spring», і вона являє блок незалежних пружин, кожна з яких реагує індивідуально і, як наслідок, може витримувати більші навантаження.