П'ять необхідних засобів для зимової косметички

Сезонний догляд за шкірою - не вигадка маркетологів, а життєва необхідність. Влітку ми бережемося від ультрафіолету, взимку від морозу і гарячих батарей. Природна зміна біоритмів і погодних умов створює необхідність доглядати за шкірою по різному. Сьогодні ми розглянемо особливості зимового догляду.

Зимовий період зі своїми холодами, сльотою і висушуючими опалювальними системами диктує свої правила по догляду за шкірою - хочеш, не хочеш, а прийдеться міняти звички. Експерти-косметологи описали сім категорій засобів, які можуть знадобитися, і задовольнять всі потреби шкіри до початку теплого сезону. А якщо ви відвідаєте сайт магазину “EKABEAUTY”, то там знайдете найкращі засоби по догляду за тілом, обличчям і волосся від відомих виробників для різнох сезонів року.

М'які засоби для вмивання обличчя

В період зимових холодів для вмивання будуть найбільш доречними якомога м'ягші, щадні засоби для вмивання, їх рекомендують використовувати за наявності навіть  дуже жирного шкірного покриву, і якщо ви маєте звичку вмиватися як то кажуть «до скрипу».

Такі доглядові засоби виробники пропонують або у вигляді мусів, які досить делікатні, і ефективні, втім неекономічні, або ж у форматі малопінних кремів. Під кінець умивання рекомендується використовувати  тонік чи тонер.

Активна сироватка

Косметологи стверджують, що активні сироватки найкращий ефект дають саме восени чи взимку. Ці засоби відмінно поєднуються з кремами, тим самим повертаючи обличчю живий здоровий колір.

Найкраще, якщо до складу активної сироватки входитимуть в достатній кількості пептиди, кислоти, ретиноїди, антиоксиданти. Варто зазначити, що окремі засоби, до складу яких входять активні речовини не дуже добре поєднуються між собою, відтак краще ії використовувати в різний час. А ще не забудьте про використання гіалуронової кислоти, ця речовина добре поєднується практично з всіма іншими засобами, і підійде кожному.

Зволожуючі креми

Такі засоби рахуються основною базою для ефективного зимового догляду. Навіть за наявності якісних засобів з достатнім вмістом різноманітних активних компонентів, мати в зимовій косметичці зволожуючий крем буде завжди доречним.

Зауважими, що жирна та комбінована шкіра у порівнянні з сухою зволоження потребує не менше, адже холодна погода і вплив опалювальних систем досить швидко зневоднюють шкірний покрив, що в свою чергу спричиняє додаткове вироблення себума. У випадку сильного зневодння, косметологи рекомендують використовувати олійку для обличчя: всього кілька краплин достатньо утримують вологу.

Крем для рук

В холодний зимовий період шкіра рук особливо потерпаю, вона стає дуже вразливою. В критичних випадках будуть корисними засоби, що перешкоджають утворенню дерматитів, та іншим проявам сухості шкіри, а класичний жирний крем можна використовувати для профілактики. Наносити їх потрібно товстим шаром перед сном. 

Ексфоліант

Ніхто не сумнівається щодо потреби відлущування шкірного покриву, причому як в теплий, так і в холодний сезон. Втім, якщо ви прихильно ставитися до густих абразивних скрабів, в холодний період кращими будуть м'якіші засоби з кислотами і ензимами.