Основні актуальні тренди інтер'єрного оформлення барів і ресторанів

З кожним днем ​​все більше і більше людей виявляють інтерес до кафе і ресторанів, і якщо раніше вечеря поза домом вважалася чимось особливим, то зараз це всього лише частина повсякденного життя більшості жителів мегаполісу.

За часів зростаючої популярності соціальних мереж фантазійні меблі і вид з панорамних вікон може привабити не менше гостей, ніж гастролі шеф-кухаря із зіркою Мішлен. У зв'язку з цим на прикладах успішних світових проектів ми розповідаємо про головні тенденції в інтер'єрах ресторанів.

Ефект «в стадії ремонту»

Тренд на природність і невимушеність за останні роки став набирати обертів і знайшов відображення у всіх сферах життя. Декоратори сміливо врівноважують помпезні готельні інтер'єри бетонними стінами без шпалер. Досить швидко це рішення перекочувало з квартир в кафе, бари і ресторани. Гола стіна однозначно стає центром уваги. В оточенні модних барних крісел і зелених рослин, запущений шматок залу викликає дисонанс і в той же час підвищений інтерес.

Задум не повинен ховатися в глибині закладу, нехай він буде на виду, тому що непофарбована стіна по шляху до вбиральні викличе подив і асоціації з незавершеними оздоблювальними роботами. 

Моноколори

Одним з найбільш помітних трендів на сьогоднішній день є моноколір. Так як колір є одним з найбільш доступних (але не найпростіших) і виразних прийомів в дизайні, його особливо цікаво застосовувати на практиці.

Загальна захопленість постмодернізмом і авангардом останні роки тільки підігріває інтерес до подібних проектів. Для квартир подібні рішення можуть виглядати занадто сміливо, тому прийом особливо полюбився в громадських проектах.
Сполучення предметів і фактур одного відтінку продовжують дивувати і виглядати свіжими, тому цей тренд ще довго буде одним з найбільш стійких, а сучасне виробництво і матеріали вже давно дозволяють зробити проекти якісними і унікальними ».

Стріт-арт

Стріт-фуд в оточенні стріт-арту - мрія хайпбіста (загугли, якщо ще не знаєте це слово). Якщо концепція вашого бару або кафе не сперечається з духом свободи вуличного мистецтва, то сміливо переносите графіті на стіни закладу.

Власники гонконгського бару Bibo виявилися ще більш амбіційними і зібрали в ресторані твори мистецтва Бенксі, Деміена Херста, Джефа Кунса та інших сучасних художників. Почати збирати свою колекцію можна з локальних знаменитостей - стікери Сартек і філософські написи команди «Навіщо» будуть до речі.

Рослини

Мода на wellness у всіх сферах життя спровокувала зростання ресторанів і кафе з вегетаріанським і веганським меню. Найчастіше власника таких закладів обмежуються стінами зеленого кольору і дерев'яними меблями, деякі йдуть далі і роблять акцент на еко-дизайн.

Але останнім часом головною фішкою в подібного роду місцях стають саме рослини: дерева і квіти гармонійно вписуються в простір і створюють ілюзію єднання з природою, чого дуже не вистачає в великих містах.

Не варто вибирати дуже примхливі рослини, декоратори радять віддавати перевагу фікусу, плющу, хлорофітуму, алое і іншим невибагливим видам. Проте за ними теж важливо доглядати, погодьтесь, засохле дерево в вегетаріанському кафе виглядає гнітюче.