Як вибрати тип басейну для приватного будинку

З придбанням приватного будинку людина на собі відчуває всі переваги заміського життя. Чисте повітря, відсутність пробок на дорогах і суєти, а найголовніше - маса вільного простору. Приватний будинок - не просто місце для проживання, це статус і положення в суспільстві. 

Володіючи ділянкою важко втриматися від будівництва власного басейну. Басейн в приватному будинку - аналог «американської мрії», яка миготить на телеекрані і в модних журналах. Отже, ви вирішили побудувати в приватному будинку басейн. Як визначиться з вибором конструкції, щоб при мінімумі фінансових витрат, отримати максимум користі?

На ринку існує маса видів басейнів, які можна розділити на кілька великих груп. Який варіант віддати перевагу залежить від ваших фінансових можливостей і особистих уподобань. В усякому разі, скориставшись пропозиціями на сайті http://royalpools.com.ua компанії Royal Pools Ukraine, а це чудові басейни з бетонною чашою, з скловолокна, поліпропілену, а також гідромасажні SPA-басейни, ви гарантовано отримуєте оптимальне поєднання бездоганної якості, функціональності, вишуканої естетики і доступної вартості!

Басейн з бетонною чашею

Незважаючи на те, що бетонні басейни вважаються класикою - це найбільш трудомісткий варіант будівництва. Для спорудження такого басейну потрібно буде викопати котлован.

Насамперед слід визначитися з розміром басейну. Якщо ви хочете великий і просторий басейн, то знадобиться спеціальна техніка, ручною працею такий котлован не викопати! Наступним етапом виконується спорудження подушки з щебеню, на яку і укладається бетонна стяжка товщиною приблизно в 100 міліметрів. На цьому етапі також встановлюються труби для фільтрації, дренажу і переливу. Без таких систем ваш басейн незабаром може перетворитися в болото.

Важливо! Всі елементи з бетону армуються арматурою з діаметром не менше 8 міліметрів. Стінки самого басейну формуються за допомогою знімною опалубки. Найскладнішим етапом в роботі можна вважати безперервну заливку конструкції бетоном.

Якщо в цьому є необхідність, з зовнішньої сторони чаші басейну проводитися гідроізоляція. Щілина між самим котлованом і стінками басейну засипається землею і утрамбовується до необхідної щільності.

Переваги басейну з бетонною чашею:

  • можливість обробки чаші будь-яким матеріалом на вибір;
  • можна вибрати будь-яку форму басейну (залежить від складності конструкції опалубки);
  • довговічність;
  • вибір між скіммерним або переливним типом басейну;

До мінусів слід віднести високу вартість робіт, та істотні витрати часу на спорудження.

Композитний басейн

Композитні басейни - гідна альтернатива басейну з бетонною чашею. Його вартість на порядок нижче, витрати часу на спорудження менше. Від початку спорудження до повної готовності басейну проходить 20 днів.

Загалом, у вас є два варіанти: встановити басейн просто на землі або копати котлован. Додатковою перевагою вважається велика кількість типів, розмірів, забарвлень, серед яких ви можете вибрати ідеальний для себе варіант.

Композитні басейни до місця установки доставляються в готовому вигляді. Високоякісний матеріал виробництва дозволяє встановлювати різні фітинги. Цікаво те, що майже 99% гідромасажних басейнів виконані саме на основі композитної технології. 

Такий басейн легко тримати в ідеальному стані, а довгий термін експлуатації вважається додатковим бонусом. Причиною довговічності конструкції є стійкість матеріалу до впливу навколишнього середовища і механічних впливів.

Ландшафтний басейн

Цей вид басейну під відкритим небом має свої переваги. Така конструкція дозволяє в повній мірі насолодитися водними процедурами і чудово вписується в ландшафт вашої ділянки. Доповнивши басейн декораціями і садовими скульптурами, ви отримаєте справжній шедевр! Основою ландшафтного басейну може бути як бетонна чаша, так і композитна конструкція.