ТПО покрівельні мембрани - високі технології для плоских покрівель

Для покрівельного покриття, яке буде надійно захищати дах від будь-яких зовнішніх впливів, сьогодні використовують сучасні термопластичні мембрани.

Раніше використовувалися тільки ПВХ і системні рішення мембрани, але сьогодні можна використовувати більш сучасний матеріал - це ТПО мембрани, монтаж і експлуатація яких набагато економніша у порівнянні з традиційними матеріалами. На сайті kaskad-dnepr.com можна детальніше ознайомитись з характеристиками, особливостями застосування і перевагами даного матеріалу, та замовити його по найкращій вартості. 

Характеристики та застосування покрівельної мембрани ТПО

Мембрана ТПО (термопластична поліолефінова армована мембрана) є високотехнологічним полімерним покрівельним матеріалом. Вона поєднує в собі еластичність мембрани ЕПДМ і міцність мембрани ПВХ. Ці фізичні властивості забезпечують легкість її монтажу і довгострокове експлуатування покрівлі.

Виготовляється з поліпропілену і етиленпропіленового каучуку з додаванням спеціальних добавок, що поліпшують її експлуатаційні і протипожежні властивості. За рахунок високого вмісту поліпропілену (близько 30%) дана покрівельна мембрана має виняткову хімічну стійкість. В силу своїх відмінних фізико-хімічних властивостей і характеристик монтаж мембрани ТПО можна виробляти на покрівлях практично з будь-яким ухилом, що дуже важливо.

Температурні характеристики дозволяють виробляти пристрій даного покрівельного матеріалу як взимку, так і влітку. Мембрана ТПО використовується як в умовах Крайньої Півночі, так і в країнах з дуже спекотним кліматом. Випускається цей матеріал трьох кольорів: білого, сірого і чорного. Використання покрівельного матеріалу білого кольору дозволяє економити електроенергію на кондиціонування в літній час до 30%.

Переваги ТПО мембран

Виробники ТПО мембранних покрівель запевняють, що ці матеріали мають більшу кількість переваг перед традиційними матеріалами, і при цьому в них відсутні недоліки.

В першу чергу, ТПО мембрани мають високу ступінь стійкості до ультрафіолету. Також вони володіють такими перевагами як ефективність, низька вартість, довговічність і легкий монтаж. Крім того, такий матеріал досить герметичний, так як його теж можна зварювати теплової зварюванням.

Даний матеріал дає можливість облаштувати будь-які види покрівлі, а екологи стверджують, що такий матеріал абсолютно безпечний для використання і має високий коефіцієнт тепловідображення. Загалом до основних переваг слід віднести:

• екологічність 
• поліпшена стійкість до атмосферних опадів
• низька парусність покрівельної системи
• висока міцність на розрив, прокол і стирання через армованої сітки
• термін служби від 25 років
• можливість монтажу мембрани на дахах з будь-яким ухилом і конфігурацією
• високі фізико-технічні показники

Особливості монтажу мембрани ТПО

Монтаж мембрани ТПО відбувається гарячим повітрям, що дозволяє в досить короткий термін покрити великі площі. Ще одним великим плюсом даної покрівельної мембрани є те, що її монтаж проводиться в один шар. Це дозволяє значно знизити його вартість.

Важливою характеристикою мембрани ТПО є її паропроникність, що дуже важливо в процесі подальшого експлуатування покрівлі. На покрівельному покритті не виникає так званих "бульбашок" і відповідно не доводиться вдаватися до передчасного ремонту мембранної покрівлі.

Даний матеріал прекрасно підходить як для монтажу в якості нової покрівлі, так і для реконструкції старої. Шви листів мембрани ТПО, як уже говорилося, зварюються гарячим повітрям за допомогою спеціального обладнання, що забезпечує надійне і монолітне з'єднання листів мембрани.