Що таке дизайн-проект інтер'єру і навіщо він потрібен

Купівля квартири в новобудові - важлива подія і серйозна інвестиція. Але з оформленням документів на право власності ваші клопоти не закінчуються - тепер потрібно подумати про ремонт і облаштування нового житла.

Дизайн-проект інтер'єру - це документ, ідея, відображена на папері, яка дасть вам можливість реалізувати квартиру своєї мрії, а будівельникам - розрахувати кошторис і скласти план робіт по ремонту і облаштування вашого житла. За цим же документом ви зможете контролювати ремонт квартири на кожному її етапі, щоб отримати саме те, що ви планували, і про що завжди мріяли. На сайті https://vr-group.com.ua/ ви дізнаєтесь про діяльність архітектурно-будівельної компанії VR-GROUP, одним з головних напрямків і є дизайн-проектування. 

Дизайн - це вирішення завдань, а не просто творчість. І головне завдання дизайнера - виявити за допомогою замовника проблеми, поставити завдання, і професійно вирішити їх. Вирішити просто, витончено і професійно!

Для чого потрібен дизайн-проект

Професійний дизайн-проект вирішує найважливіші завдання:

  • Найголовніше завдання дизайн-проекту будинку - регулювання загальної вартості матеріалів, будівельних робіт і оптимізація бюджету і часу. Створення інтер'єру вашого будинку зажадає дуже великих грошових ресурсів, і від 2 до 8 місяців вашого часу. Тому дуже важливо точно розрахувати бюджет, щоб роботи раптом не зупинилися в самому невідповідному місці. Перед початком проектування корисно встановити загальну вартість на матеріали - дизайнер повинен пропонувати проектні рішення в контексті цього бюджету. В процесі легко збільшувати або зменшувати загальний бюджет. Варто пам'ятати, що гарний, гармонійний інтер'єр можна виконати і з маленьким бюджетом, потрібно тільки правильно вибрати стиль і дизайнера, який має досвід в таких інтерьерах.
  • Проект робиться тільки в комплексі, і враховує всі області ремонту. Все дуже взаємопов'язано! Дизайн-проект будинку і квартири ведеться одночасно по всіх розділах. Це виключає нестиковки, різні форс-мажорні обставини, негарне і неправильне розташування елементів інженерних систем і т.д. І, як наслідок, дозволяє економити час і гроші на ремонт, так як ми уникаємо переробок. Тому найкраще, щоб усі роботи проводила одна команда, але з різними спеціалістамі. Дизайн-проект гарантує якість будівельних робіт і застосовуваних матеріалів.
  • Професійний, якісний проект містить будівельні креслення і інженерні проекти, де показані всі вузли, розрізи, технології і будівельні матеріали. Тому у будівельників є документація, по якій ведеться будівництво, а замовнику або технагляду залишається тільки звіряти роботи на відповідність проекту. Важливо відзначити, що креслення мають юридичну силу, і в разі відступу будівельниками в технології від проекту або завищений витрата матеріалів, ви можете змусити їх зробити якісно, ​​без завищення витрат матеріалів, навіть через суд.
  • Звичайно, дизайн-проект покликаний створити гарний, зручний і практичний інтер'єр. Причому пріоритет функціональності і практичності завжди повинні бути вище ніж художні й декоративні рішення.

Коли потрібен дизайн-проект

Необхідність дизайн-проекту залежить від подальшої функції вашої квартири: якщо ви робите квартиру під здачу в оренду або квартиру під подальший продаж, то буде доцільно замовити тільки планування, будівельні креслення і інженерні проекти. Це доведеться робити в будь-якому випадку, якщо у вас квартира в житловому комплексі, так як служба експлуатації завжди вимагає від мешканців комплект робочих креслень і інженерні проекти. А підбір матеріалів, меблів, світильників можна зробити самому.

Крім того, питання про необхідність замовлення дизайн-проекту залежить від площі квартири. Якщо у вас невелика, наприклад, однокімнатна квартира, вам не складе труднощів самому підібрати матеріали, розставити меблі, змінити планування - можна просто проконсультуватися з дизайнером. Якщо ваш будинок - панельний, типової серії, ви завжди можете знайти в інтернеті типові рішення по переплануванню квартири вашої серії, і вибрати ту, яка підійде саме вам.

Але якщо квартира велика, наприклад від 100 м2 і більше, з вільним плануванням, вам доведеться звернутися до професіоналів, так як рішення задач по плануванню, розміщенню меблів, композиційної, колірної організації простору, правильному підбору стилю під конфігурацію квартири, впровадження інженерних систем багаторазово ускладнюються. В таких розмірах приміщення дизайн-проект окупається на 100%, так як ціна помилки може бути величезна і відіб'ється як на часі, так і на бюджеті.