Aleksei Abasov: Внутрішня система Конгрес центрів помітно застаріла

Підприємець Олексій Абасов розповів про прийдешні зміни в галузі будівництва Конгрес центрів. Сучасні будівлі повинні істотно відрізнятися від класичних.

Зміни в схемах Конгрес центрів були необхідні. Якщо раніше будівництво таких центрів включало в себе скромний набір вимог до розміщення кімнат і асортименту послуг, то зараз обмежитися наявністю конференц-залу, кафе і спеціального обладнання не вдасться, попередив бізнесмен Aleksei Abasov.

Підприємець Абасов Олексій про удосконалення Конгрес центрів

Класичні центри перестали залучати клієнтів. Зараз важко справити враження запрошенням в звичайний Конгрес центр. Все більше людей віддають перевагу відвідуванню мультифункціональних комплексів. Планувати будівництво будівлі такого масштабу необхідно після серйозної підготовки. Спочатку потрібно потурбуватися розробкою власної стратегії, прорахувати, якою має бути внутрішня екосистема, які з послуг взагалі не варто пропонувати. Погляди клієнтів змінюються, їм уже мало того, що їх приваблювало зовсім недавно, тому трансформація в даному випадку мається на увазі розширення асортименту.

У Конгрес центрів з'являється стимул більше моніторити систему своїх продуктів і продажів, підвищувати кваліфікацію спікерів, опрацьовувати власний івент, а не зациклюватися виключно на здачі приміщень в оренду, міркує Олексій Абасов. Широкий асортимент послуг вийде на перше місце.

На думку підприємця, у виграші залишаться центри, здатні зацікавити клієнтів найбільшою кількістю пропозицій з області сфери послуг. Крім вже звичних, повинні впроваджуватися нові, щоб йти в ногу з часом. Обов'язково доведеться:

  • відкрити конференц і виставкові зали;
  • відвести приміщення під офіси;
  • забезпечити роботу ресторанів, студій, лабораторій;
  • оформити студії для інтернет конференцій та веб-телебачення.

Такі приміщення, як уточнив Abasov Oleksii, створюють необхідну для успішного функціонування центру екосистему, дозволяють залучати клієнтів, викликають інтерес з боку відвідувачів. Якщо ж ігнорувати необхідність розширювати асортимент послуг в конгрес центрі, то доведеться підраховувати збитки - комплекс стане невдалою інвестицією капіталу.

Розуміння цих правил призводить до усвідомлення того, що давно застарів класичний підхід до зведення Конгрес центрів, а діючий проходить трансформацію і вимагає нового погляду.