Секрети стійкого зимового макіяжу

Зимовий макіяж - це слідування актуальним модним тенденціям, що підкреслює природну красу, в поєднанні з комплексним доглядом, що дозволяє уникнути багатьох сезонних проблем.

Дотримуючись основних правил зимового макіяжу, важливо не тільки домогтися привабливості, але і зберегти здоров'я шкіри, тому професіонали, зокрема візажист Катерина Калиниченко, про її послуги можна дізнатися на сайті beauty-artist com ua, використовують спеціальні ефективні засоби, до складу яких входять натуральні вітамінні компоненти, силікон і амінокислоти.

Шкіра обличчя взимку потребує особливого догляду, і слід застосовувати спеціальні засоби макіяжу:

  • зволожуючий зимовий крем щільної текстури, збагачений вітамінами і захищає шкіру від негативного впливу холоду;
  • вологостійкий щільний тональний крем, збагачений натуральними оліями і вітамінами, що максимально збігається з кольором шкіри;
  • рум'яна кремової текстури, що включають активні зволожуючі компоненти і корисні олії.

Зимовий макіяж: основні правила

  • Головне правило стійкого макіяжу для зими - якісна зволожуюча основа. Кращою базою для зимового макіяжу є живильний денний крем щільної текстури. Завдяки вмісту в ньому компонентів, шкіра буде захищена від почервоніння, лущення і роздратування під шаром декоративної косметики.
  • Денний крем для холодного періоду повинен бути збагачений корисними оліями (оливковою, авокадо, мигдальною, кокосовою), вітамінами і антиоксидантами. Обов'язкова наявність в ній захисту від ультрафіолетових променів, так як зимові промені не менш активні, ніж літні, а сніг має властивість відбивати ультрафіолет, збільшуючи в кілька разів його вплив на шкіру.
  • Хороша альтернатива денного крему - ВВ-крем, що забезпечує зволоження, живлення і захист шкіри від негоди, що маскує незначні дефекти і вирівнюючий рельєф.
  • У зимовий період краще підбирати рум'яна природних тонів, так як «морозний» рум'янець на відкритому повітрі утворюється досить швидко.
  • Використання тонального крему щільної текстури краще пудри, особливо для власниць сухої, схильної до алергії шкірі.
  • Взимку шкіра на губах чутлива до перепадів температури і холодного вітру. Щоб уникнути лущення і появи тріщин рекомендується використовувати спеціальні бальзами або кольорові блиски для губ з вітаміном Е і помади, що містять натуральні олії - авокадо або жожоба. Помади з вмістом вітамінів і зволожуючих компонентів забезпечують хороше живлення, зволоження губ, і сприяють швидкому загоєнню пошкоджень.
  • Популярні спреї-фіксатори легко наносяться на шкіру і забезпечують стійкість макіяжу.

Водостійка косметика для зимової погоди

Дуже часто під час снігопаду виникають дефекти макіяжу через невдало підібрану туш. Рекомендується використовувати стійкі водостійкі туші для вій і підводки для очей.

Водостійкі туші, олівці і підводки для очей, тіні і помади, відрізняють маркери waterproof, water resistant, long wearing, long lasting. Стійкість цих засобів забезпечується силіконом і природними або мінеральними воском. Для прикладу, Waterproof - водостійка косметика зі стійким ефектом. Їй не страшна волога, тому вона популярна як влітку, так і взимку. Така косметика дає можливість зберігати макіяж тривалий час в будь-яку погоду.

Водостійка туш знайшла підтримку в особі безлічі жінок по всьому світу. Вона стала одним з найважливіших винаходів у світі декоративної косметики. Влітку вона рятує від поту і вологості, взимку - від снігопадів. Водостійка туш не містить елементів, чутливих до води, завдяки чому утворює на поверхні вій спеціальну плівку, що захищає від вологи.

Підводка - другий за популярністю б'юті-продукт з водостійкими властивостями після туші. Адже найтонші лінії вимагають дуже обережного нанесення. Стійкість підводки і олівця в умовах зимового макіяжу повинна бути бездоганною.

Від рідкої підводки, яка вважається найкращим засобом для малювання модних стрілок, варто відмовитися - вона швидко розтікається при холодній температурі, особливо в сніговий період. Замінити її можна м'яким олівцем або лайнером. Що стосується тіней, то в морозні дні краще вибрати водостійкі кремові тіні - вони більш стійкі в порівнянні з розсипчастими.

Текстура водостійкого тонального крему зазвичай більш щільна, ніж у звичайного, він добре маскує дефекти і довго тримається, але фахівці не рекомендують його для щоденного використання.