Тепло і економно: тонкощі вибору електрообігрівача

Електрообігрівач виручить в міжсезоння, коли ще не дали тепло. Допоможе зігрітися, якщо батареї ледь теплі, і навіть може стати основним джерелом тепла в будинку. Але використання якого типу менше вдарить по гаманцю?

Дані прилади можуть відрізнятися за типом потужності, габаритами, продуктивності, функціоналу і конструкції. Хороший обігрівач той, котрий буде не тільки ефективним, але економічним в процесі споживання електроенергії.

Електричні радіатори BRAVO - це один із найбільш економічних способів опалення будинку, квартири або офісу. Конструктивно дані електробатареї складаються з біметалевих секцій, вбудованого блоку ТЕНів і електронного блоку управління з функцією тижнево-добового програмування.

Радіатори модельної лінійки BRAVO, які ви зможете замовити по цьому посиланню  є якісним рішенням організації автономних систем радіаторного опалення на об'єктах різного призначення, оскільки володіють гідними технічними характеристиками в тому числі відмінним показником тепловіддачі. Конструкція радіаторів має секційну будову і дозволяє створювати пристрої будь-якої потужності. 

Виготовляються дані радіатори з першокласного алюмінієвого сплаву із застосуванням технології лиття під тиском. Такий метод виробництва забезпечує виняткову надійність кінцевої продукції, оскільки кожна секція радіатора набуває монолітну конструкцію, що також позитивно відбивається на їх міцності. В якості ще однієї переваги слід виділити опрацьовану геометрію зовнішнього оребрення, яка забезпечує ефективну аеродинаміку вихідних теплових потоків і як наслідок підвищує ККД приладів.

Як правильно вибрати електричний радіатор

Щоб правильно вибрати радіатор, вам слід знати обсяг приміщення, яке необхідно обігріти, бюджет, яким ви маєте в своєму розпорядженні, тому що між різними типами радіаторів існують значні відмінності в цінах. Необхідно також визначити, яким чином буде використовуватися радіатор. Наприклад, для швидкого обігріву приміщення краще мати інфрачервоний радіатор, а для поступового обігріву - накопичувальний або інерційний радіатор.

Електричні радіатори виробляються з широкого асортименту матеріалів, кожен з яких має свої особливості: для поступового і регулярного нагріву приміщення виберіть радіатор з матеріалу, який володіє хорошою інерційністю (чавун, скло, камінь), а для швидкого нагріву краще використовувати сталь. Електричні радіатори можуть використовувати різні типи технологій, такі як конвекторна технологія, тепловипромінюючої панель, інерція рідини, суха інерція і м'яке тепло.

  • Конвекторний тип: це найпоширеніший тип електричного радіатора. Як випливає з назви, електричний конвекторний радіатор працює за принципом конвекції, тобто повітря надходить через нижню частину приладу, нагрівається електричним нагрівальним елементом, а потім виходить через верхню частину. Тепло швидко надходить в приміщення, так як електричний нагрівальний елемент швидко досягає потрібної температури і розсіює гаряче повітря в приміщенні.
  • Тепловипромінююча панель забезпечує поступовий нагрів. Її принцип простий: вона виробляє тепло у вигляді інфрачервоного випромінювання, яке передається через хвилясту або плоску зовнішню пластину. Радіатор нагріває безпосередньо предмети, стіни або людей. Перевагою цього радіатора є відсутність переміщення пилу, а, отже, неприємного запаху, відсутність шуму і потемніння стін.
  • Інерційний радіатор: тепло розподіляється рівномірно, як і при центральній системі опалення. Існує кілька моделей інерційних радіаторів: з теплопровідною рідиною, чавунні, керамічні, алюмінієві, зовнішній аспект теж може бути різноманітним. Радіатори з алюмінієвим нагрівальним елементом нагріваються швидше, в той час як нагрівачі з чавунним елементом накопичують тепло довше.

Нюанси економії

При виборі обігрівача потрібно звертати увагу не тільки на його економічність. Але і врахувати багато чинників:

  • Користуватися нагрівальними елементами як єдиним джерелом опалення взимку - невигідно. Краще використовувати як джерело догріву. Можна розглядати систему конвекторів в утепленому будинку.
  • Якщо у вас зяють дірки в дерев'яних вікнах, який би прилад ви не вибрали, - ви будете витрачати багато електрики. Утепліть будинок.
  • Вибирайте прилади з електронним термостатом. Похибка - не більше, ніж 0,1 градуса. Так ви підтримаєте оптимальну температуру в квартирі, витративши мінімум електрики.
  • Звертайте увагу на потужність приладів. Якщо у вас стара проводка, потужний прилад просто залишить вас без світла. Старі мережі розраховані на 1,5-3 кВт, нові - до 5 кВт. З урахуванням роботи інших електроприладів в будинку, ризиковано купувати прилад потужністю вище 1,8 кВт в "хрущовку". Або вам доведеться вкластися ще і в заміну проводки.