Переваги скляних дверцят для каміна

Колись каміни виконували лише дві основні функції, що полягали в обігріві приміщення і допомозі в приготуванні їжі. Згодом вони почали набувати вишуканість, їх стали прикрашати розкішними порталами, а на полиці ставити камінні аксесуари. Топка, при цьому, залишалася або повністю відкритою, або прикритою глухою металевою заслінкою.

У першому випадку язички полум'я або хаотично вистрибуючі розпечені вуглинки ставали причиною опіків і пожеж. А в другому випадку закритий вогонь не приносив естетичного задоволення оточуючим. Сьогодні оригінальні скляні двері для каміна, які можна замовити на https://vvk-lit.com/product-category/dverci-so-steklom/ дозволяють безпечно милуватися зачаровуючою грою полум'я навіть на близькій відстані.

Особливості камінних дверцят зі скла

Основні вимоги пред'являються до термостійкості і тугоплавкости скла. Загартовані полотна визначаються по жовтому або темнувато відтінку, який позитивно позначається на візуальному сприйнятті полум'я. При горінні з'являється пом'якшувальний ефект, що рятує від яскравих відблисків. Вогонь, при цьому, набуває особливої загадковості і привабливості!

Форма і розміри дверцята для каміна з вогнетривким склом повинні відповідати габаритам і контурам топкового отвору, щоб при закритті полотна дотримувалася необхідна герметичність. Нерідко в нижній частині рами потрібно залишати невелику щілину. Вона потрібна для підтримки горіння за допомогою всмоктування повітря.

Оптимальною товщиною скла вважається 3,5-4мм, але цей розмір стосується одношарових полотен. Багатошарові вставки товщі, надійніші і краще ізолюють від шуму (як не дивно, але приємне потріскування палаючих полін може швидко набриднути). Але вони, в той же час, дорожчі і важчі.

Види дверей для каміна

Розглянуті дверцята для камінів і печей мають чавунну або сталеву каркасну раму, куди вставляється вогнетривке скло. Із зовнішнього боку стулок навішуються ручки і запори, зроблені з матеріалу, що не піддається нагріванню. В крайньому випадку, їх обмотують теплоізоляторами. Рами можуть тонуватися або фарбуватися вогнестійкими фарбами, а процентне співвідношення скло / метал - варіюватися в вільних межах.

Вироби поділяються за спрощеним варіантом кріплення петель до порталу:

  • вертикальне розташування - для двостулкових чи складних дверцят;
  • горизонтальне розміщення - нагадує фрамугу вікна.

Крім цього, двері зі склом для каміна може опускатися і підніматися на зразок гільйотини, а також зрушувати в сторону, що зустрічається набагато рідше. Вироби групуються за кількома ознаками, в число яких входить:

  • кількість секцій;
  • тип відкриття-закриття стулок.

Для острівних камінів випускаються моделі з круговим розташуванням дверей. Вони призначені, в основному, для сучасних інтер'єрів. Такі камінні печі виглядають стильно і не зовсім звично.