Гроші в кредит: як вибрати надійну МФО

Життя настільки непередбачуване, що часто складно наперед запланувати, коли саме нам будуть потрібні гроші. Далеко не у кожного є заощадження, які можна буде витратити в разі чого, тому завжди потрібно мати запасний варіант.

Якщо у друзів або рідних в борг просити незручно, аванс на роботі не видають, а оформлення кредиту в банку займе дуже багато часу, то завжди на допомогу можуть прийти мікропозики. Основною їх перевагою є можливість оформити онлайн кредит - вам не потрібно витрачати час на дорогу, черги і паперову тяганину.

Тонкощі вибору МФО

Коли ви зважилися на те, щоб взяти мікропозику, необхідно ретельно підходити до вибору МФО (мікрофінансової організації), яка буде видавати вам позику. Цей процес не терпить поспіху, так як поспішні висновки можуть згубно позначитися на вашому фінансовому стані.

Умови надання позики в різних МФО відрізняються. Щоб знайти найбільш вигідні, не треба обдзвонювати безліч компаній або їздити до них, досить звернутися до ресурсу berycash.com.ua, де зібрані пропозиції кращих українських МФО.

Під час вибору мікрофінансової огрганізації звертайте увагу на те, які умови пропонує той чи інший позичальник, їх відсоткова ставка і терміни погашення. Читайте весь договір, а особливо те, що написано дрібним шрифтом, адже там можуть ховатися різні нюанси і додаткові послуги, які оплачувати будете ви з своєї кишені.

Порахуйте, скільки вам доведеться повернути в кінцевому результаті і чи багато ви переплатите.

Перегляньте умови різних МФО, щоб порівняти їх і знайти той варіант, який буде для вас найбільш зручним і вигідним.

Про що потрібно пам'ятати після оформлення мікропозик

Щоб оформлений мікропозик «не влетіло вам в копієчку», необхідно пам'ятати декілька моментів:

  • Терміни погашення. Найчастіше процентна ставка мікропозик вказується не за місяць, а за день. Максимально короткострокова позика видається під 1% в день, якщо порахувати, то місячна ставка виходить 30%, що є дійсно великою цифрою. Тому необхідно пам'ятати про терміни погашень, і чим швидше ви віддасте свій борг, тим менше переплатите.
  • Неустойка. Якщо ж трапилася така ситуація, що ви не встигли вчасно сплатити свій борг, то кожен день буде нараховуватися пеня. Важливим уточненням є те, що пеня нараховується тільки на основну суму боргу, але не на відсотки, що набігли. Завжди зберігайте чек про оплату, так як від збоїв системи ніхто не застрахований.
  • Права колекторів. У разі несплати боргу вам можуть дзвонити колектори або ж кредитори. У таких випадках ви повинні пам'ятати про свої права і про права самих колекторів, які не повинні перевищувати повноважень. Якщо вам починають загрожувати, зверніться в поліцію.