Властивості і сфери застосування вікон з алюмінієвого профілю

Алюмінієві вікна вважаються актуальним рішенням для облаштування сучасного житла. Дані вироби користуються попитом за рахунок своїх технічних характеристик, різноманіття в дизайні і універсальності.

Всупереч існуючій думці, сучасні алюмінієві вікна з «теплого» профілю підходять для установки не тільки на промислово-комерційних об'єктах, а й в житлових будинках. Адже завдяки застосуванню інноваційних технологій і матеріалів вони мають відмінні показники функціональності, тепло- і звукоізоляції, естетики, і безпеки. У цьому ви зможете переконатися, замовивши вікна алюмінієві в ПП "Компанія Алуніт". 

Поговоримо про інших властивості та особливості вікон з алюмінієвого сплаву докладніше.

Властивості алюмінієвих вікон

За рахунок міцності і легковажності, алюміній часто використовують при склінні широких і високих віконних прорізів. Вузький і леговесний профіль не потребує додаткового армування.

«Холодний» алюмінієвий профіль роблять однокамерним. Його теплоізоляція недостатньо хороша для установки в житлових приміщеннях. «Теплий» профіль має дво- або трикамерну структуру, його теплоізоляційні показники вищі.

Останнє покоління вікон з «теплого» алюмінію володіють такою ж тепловіддачею, як вироби з дерева або ПВХ профілю. Однак алюміній дає більше переваг в плані конструкційних можливостей.

З пластичного і міцного матеріалу легко створювати вироби різних видів, габаритів і форм, використовувати різні варіанти відкривання вікон. Алюміній часто використовується конструкторами при підготовці індивідуальних проектів.

Якими матеріалами фарбують і покривають поверхні алюмінієвих профілів

Звичайний колір матеріалу - сріблястий. Для додання гладким поверхням потрібного кольору, використовують три методи:

  • Метод порошкового фарбування. Нанесена фарба піддається сушінню при високих температурах. Готова конструкція стійка до утворення подряпин і потертостей, корозії.
  • Анодування. Так відбувається фарбування в натуральний, золотий, коричневий кольори. Шар оксиду на алюмінії захищає поверхні від подальшої зміни кольору і структури.
  • Ламінування. Використовуються однотонні або різнокольорові плівки. На їх поверхні наносять різні структури і малюнки. Наприклад, імітацію різних порід дерева. Ламіновані поверхні рам вікон і дверей виглядають абсолютно однаково. Так забезпечується гармонія між зовнішнім виглядом і інтер'єром будівель.

Переваги вікон з алюмінієвого профілю

Алюміній часто застосовують в будівництві. Матеріал стійкий до дощу, граду і снігу, механічного впливу, корозійних впливу сонця. Вироби підходять для облаштування житлових або нежитлових споруд.

З переваг рам з цього матеріалу виділимо наступні:

  • Є всі можливості для створення нестандартних проектів з урахуванням вимог клієнтів і особливостей споруд.
  • Новітні профілі дозволяють розробляти віконні конструкції з великими площами. При цьому зберігається вишуканість зовнішнього вигляду, а також продуктивність віконної системи.
  • Не потрібно робити додаткове армування і зміцнювати конструкції. Виробництво і установка спрощуються, готові вироби при збереженні міцності виходять легковагими.
  • Якщо порівнювати з аналогічними моделями з полівінілхлориду або дерева, за рахунок застосування вузького профілю, через вікна з алюмінію проходить більше світла, а самі вироби виглядають сучасніше, елегантніше.
  • Кольори ламінації і анодування роблять вікна з алюмінієвого профілю затребуваними при зведенні будівель з дизайнерськими фасадами.
  • Простий догляд. Тепла вода, м'яка ганчірка і неагресивна миючий засіб. Це все, що потрібно для миття таких конструкцій.

Щодо мінусів алюмінієвих конструкцій, то слід відзначити значну вартість у порівнянні з пластиковими чи деревяними аналогами.

Дизайнери й архітектори знають, як гармонійно поєднувати вікна з алюмінієвим і ПВХ профілем. Завдяки можливості в однаковому тоні фарбувати двері і вікна, вони придумують неповторні інтер'єри. А практика роботи показала, що скління терас, зимових садів, балконів і лоджій краще робити з легковагих, міцних і гнучких вікон з алюмінієвого профілю.