8 критеріїв вибору хорошого шкільного зошита

Зібрати дитину до школи - справа непроста і клопітка. Процес вибору приладдя для навчання ускладнюється різноманіттям канцтоварів, представлених на ринку. Напередодні початку навчального року особливу увагу варто приділити шкільним зошитам.

Купуючи зошити для школяра, батьки, перш за все, дивляться на ціну, зовнішній вигляд і якість паперу. А іноді враховують думку і самої дитини. Багатьом невтямки, що, найчастіше, до зошитів учнів початкових і середніх класів висувається ряд додаткових вимог.

Популярні на сьогоднішній день зошити із зображенням казкових і мультиплікаційних героїв - яскраві і барвисті, вони піднімають настрій і заряджають школяра позитивними емоціями, але їх варто купувати з обережністю. Це пов'язано з тим, що іноді вчителі є прихильниками класичних зошитів одного формату.

Ні для кого не секрет, будь-який товар, що реалізовується на вітчизняному ринку, повинен відповідати певним нормативам і ГОСТам. Не виключенням є і шкільний зошит. Всім цим вимогам у повній мірі відповідають пропоновані на сайті podillya.com.ua видавництва "Поділля" якісні, креативно оформлені зошити для школярів, студентів, офісних працівників обсягом від 12 до 120 сторінок.

Нижче кілька порад, які необхідно врахувати при виборі зошити.

Дизайн обкладинки

Це перше, що кидається в очі дитині. Звичайно, діти люблять все барвисте, кольорове, яскраве. Вони просять купити зошити, на обкладинках яких зображені герої улюблених казок, мультфільмів, фільмів. Так ось психологи рекомендують вибирати зошити з нейтральними малюнками, щоб не відволікати учня від навчання.

Не варто купувати зошити з сюжетом, який може викликати агресію, дизайн обкладинок повинен викликати тільки позитивні емоції. Зверніть увагу, що на обкладинці обов'язково повинно бути достатньо місця для підпису зошита.

Лініювання (клітка, лінія, коса)

Лініювання в учнівських зошитах не повинно бути занадто бляклим, і занадто контрастним. Це впливає на зір малюка. У якісних зошитах поля і лініювання з обох сторін аркуша збігаються. Цей факт легко перевірити, подивившись лист на просвіт.

Колір паперу (білизна паперу)

Вважається, що занадто білий і жовтий папір псують зір. Окулісти, наприклад, рекомендують, щоб листи були кольору слонової кістки (топленого молока). 

Щільність паперу

Занадто тонкі аркуші просвічують чорнило на зворотному боці. Це не зручно, особливо в молодших класах, коли дитина тільки вчиться правильно писати і сильно натискає на ручку. Щільність зошитових листів повинна бути не менше 55 г / м2. Так само важливо, щоб папір був трохи шорстким, не ідеально гладким, і не глянсовим. Глянець створює відблиски, а це погано впливає на зір.

Кріплення листів (скоби)

Скоби щоб уникнути травм повинні бути добре загорнуті всередину. Не рекомендується використовувати зошити на пружинах.

Маркування

На зворотньому боці зошита обов'язково винна буті вказана країна-виробник, бренд, штрих-код, сорт, артикул, товарний знак, и стандарт, за яким він виготовлений.

Наявність корисної информации

Дуже зручно і доречно, коли на зворотнього боці зошита находится корисна інформація: математичні формули, таблиця множення, системи вимірів, тощо.

Виробник

Не купуйте дитині дешеві зошити невідомого виробника. Сьогодні є бренди, які добрі зарекомендувалі собе. Дешева продукція может мати в своєму складі небезпечні домішки, які можуть виклікати алергію и негативно впливати на слизові оболонки. На здоров'я дитини не можна економити!