Для чого потрібні в каміні вентиляційні решітки

Певна частина людей ставляться до камінів як до конструкцій, які виконують виключно декоративну функцію в інтер'єрі приміщення. Втім, ця точка зору не зовсім вірна.

Справжні вогнища з відкритим вогнем є і елементом творчості, вишуканою прикрасою, і опалювальним приладом, який допомагає економити на основному паливі, підтримуючи в кімнатах комфортну температуру. У цьому випадку власники повинні розуміти, що необхідність встановлювати теплообмінник відсутній, адже в якості нього можуть бути використані вентиляційні решітки для камінів, замовити які можна на kaminin.ua.

Камінні вентиляційні решітки це не тільки елемент декору, але і пристосування, призначене для конвенції - природного нагрівання повітря від сучасного каміна. Крім цього, існує ще ряд причин, чому варто встановити це пристосування:

  • результатом їх експлуатації стане збільшення ККД каміна на 15-30%.
  • зниження витрат на опалення приміщення.
  • запобігає перегріву камінної топки, короба і облицювання, так як частина нагрітого повітря відводитися в приміщення. Як наслідок - продовження терміну служби каміна.
  • виконує функцію декору приміщення. Сьогодні виготовляються решітки не тільки стандартних форм і розмірів, але і ексклюзивні, на замовлення. Таким чином, такий аксесуар додасть нове дихання і певний шарм вашому житлу.

Слід враховувати, що для природної циркуляції повітря необхідна установка як мінімум двох вентиляційних пристосувань - одне розташовується нижче, друге вище. Перше впускає в камін холодне повітря, а верхнє здійснює вивід вже нагрітих повітряних мас.

При виборі так само слід звернути увагу ще на такі аспекти:

  • в вентиляційних решітках передбачені отвори, через які проходить повітря. Потрібно уважно підійти до підбору, так як від їх кількості, форми і розміру залежить інтенсивність проходу повітря. Якщо площа отворів буде дуже маленькою, то повітря буде надходити в недостатній кількості, і нагрів приміщення буде здійснюватися повільно. А якщо занадто великі - то він не буде встигати прогріватися. 
  • велике значення має і матеріал, з якого виготовлені вентиляційні решітки. Через те, що температура повітря досягає дуже високих показників, заборонено використання пластикових елементів.
  • форма решітки сьогодні буває різноманітною, але це лише декоративна функція. Більш важливим критерієм є розмір: чим він більший, тим більший об'єм повітря може пройти. Отже, цим можна домогтися більшого нагріву приміщення, де розташований камін.
  • окрім того, через них можна роблити чищення простору між стінками короба і димоходом.