Лежанка для собаки: правила вибору

Будь-яка собака неодмінно повинна мати своє місце і бути привчена до нього з перших днів перебування в будинку. Дозвольте цуценяті самому визначити його. А після цього Ви можете це зробити це місце максимально комфортним за допомогою зручної лежанки для собак, підстилки, диванчика або спеціального собачого «будиночка».

Собака, як і людина, має потребу в особистому просторі - в такому місці, де вона буде відчувати себе комфортно і в безпеці, коли господаря немає вдома. Подбати про це слід ще до появи вихованця в будинку, щоб він з перших же днів звик до того, що у нього є своє власне місце для відпочинку. А купити якісні, комфортні для тварини лежаки для собак ви зможете в інтернет-магазині haustier.ua.

Основні типи лежанок

  • Проста підстилка або килимок. Це найбільш поширений і простий у догляді варіант. Підходить для середніх і великих собак, які люблять спати, витягнувшись на весь зріст.
  • Лежак для собаки. Бувають двох видів: з м'якою основою або з пластиковим. Доглядати за м'якими лежаками досить складно, до того ж вони можуть втратити форму. Догляд за пластиковими лежаком простіший, при бажанні на нього можна надіти м'який чохол (можна покласти в нього матрац), який досить просто випрати.
  • Будиночок. Таке спальне місце воліють зазвичай представники дрібних порід: чихуахуа, йоркширського тер'єра, померанські шпіци. Однак і представники більш великих порід будуть не проти такого власного місця. У будиночку собака буде відчувати захищеність і спокій. Зазвичай будиночки цілком роблять з м'якого матеріалу, що серйозно ускладнює догляд за ними.

Фактори, які варто враховувати, вибираючи лежак для собаки

Сьогодні ринок товарів для домашніх тварин насичений різноманітними аксесуарами. Для того щоб відразу купити підходящу саме вашому вихованцеві лежанку, слід визначитися з її основними характеристиками.

Розмір собаки

Якщо з дорослою собакою в цьому пункті все цілком зрозуміло, то в разі, якщо ви заводите цуценя, можна вчинити по-різному. Так, ви можете купити лежанку на виріст - для цього треба добре розуміти, якого приблизно розміру буде ваш вихованець, коли виросте.

Ідеальним вважається спальне місце, коли собака може не тільки згорнутися калачиком, а й витягнути лапи. З цієї причини довжина лежака повинна збігатися з довжиною її тулуба від кінчика до початку хвоста, а в ширину він повинен бути не менше довжини лап. Або ви можете замінювати підстилки в міру росту собаки. Цей варіант вимагає великих витрат, але є і свої плюси. Ви можете змінювати вид лежака, що допоможе вам зрозуміти, який саме вид подобається вашому вихованцеві більше. Також існують підстилки, які можуть трансформуватися і міняти розмір.

Практичність матеріалу

Собача підстилка потребує регулярного догляду і прання, тому необхідно вибирати практичний матеріал, що не вимагає особливого догляду, і досить міцний, щоб витримати велику кількість прань. Також він не повинен збирати пилюку і шерсть. Наповнювачем для підстилок зазвичай служить синтепон, але є варіанти з бавовною або поролоном.

Колір

Варто пам'ятати, що, чим світліша підстилка, тим швидше вона буде забруднюватися і втратить первісний вигляд. Тому лежак для собаки слід вибирати більш темних тонів, на яких плями будуть не так помітні.

Форма

Вибираючи вид і форму підстилки, пам'ятайте, що вам доведеться постійно чистити її. Наприклад, в підстилках з бортиками пилюка, шерсть і бруд будуть постійно накопичуватися в складках між бортиками і дном. Однак, якщо прибирання вас не сильно лякає, можна вибрати лежак абсолютно будь-якої форми.

Також форма спального місця для собаки залежить від того, якої породи вихованець, чи є у нього шерсть, наскільки вона густа, яку температуру він любить і в якій позі краще спати. Наприклад, якщо у вихованця густа шерсть або він не любить спеку, слід вибрати лежанку більш відкритого виду.

І на завершення: не слід гнатися за низькими цінами. Дешеві матеріали прослужать недовго, до того ж вони можуть бути небезпечні для здоров'я собаки. Наприклад, неякісні матеріали і барвники можуть викликати алергію у тварини.