Як обрати дитячу коляску?

Народження малюка — довгоочікуваний і відповідальний момент для батьків. Ця подія кардинально змінює їхнє життя. Саме тому до появи нового члена сім'ї потрібно грунтовно підготуватися, вибравши для нього найпрактичніші, комфортні і безпечні речі.

Крихітці потрібні не тільки підгузники, одяг, засоби догляду, а й якісна дитяча коляска, яка стане його першим транспортом. Але яку модель вибрати?

Що потрібно оцінити заздалегідь

Дитячі коляски для новонароджених бувають різними, і всі версії різняться між собою за:

  • забарвленням;
  • розмірами;
  • матеріалами;
  • призначенням.

Деякі варіанти здатні трансформуватися при необхідності, інші — використовуються строго до певного віку малюка. Ще моделі бувають з трьома колесами, в форматі тандемів для двох новонароджених, з сидінням проти ходу і по його напрямку. Тому купити коляску-люльку потрібно грамотно, щоб було зручно і дитині, і батькам.

Один з найважливіших критеріїв вибору — колеса. Від розміру цієї деталі залежать маневреність обраної моделі і її функціональність. Наявність плаваючих коліс забезпечує їх здатність повертатися на 180 градусів. Такими версіями легко і просто управляти. Ще бувають коляски для дітей з маленькими колесами. Такі версії легко керуються і відрізняються невеликою вагою. Але подібні вироби не підходять для:

  • нерівних доріг;
  • склизької погоди;
  • зимових прогулянок.

Для складних умов рекомендується купувати варіанти з гумовими колесами великого діаметру.

Не менш важливо заздалегідь оцінити амортизатори. Сучасні дитячі коляски добре себе проявляють, якщо на них встановлені пружини або шарніри з пластику. Такі вироби забезпечують плавний і спокійний хід, за рахунок чого малюкові дуже комфортно. Але від варіантів з ремінними амортизаторами радимо відмовитися, тому що така деталь швидко зношується, виходить з ладу і створює дискомфорт під час їзди.

Важливі дрібниці

Вирішивши купити коляску для новонародженого, потрібно оцінити особливості виконання ручки. Оптимально віддати перевагу виробам з перекидною деталлю, яка дає можливість змінювати напрямок руху транспорту. Не менш зручно, якщо ручку можна відрегулювати по висоті, і у неї є опція, яка б знизила навантаження, яке лягає на руки.

Всі коляски повинні бути максимально зручними, а тому слід ще оцінити наявність додаткових опцій. Муфта для батьків, підніжка, капюшон, дощовик, москітна сітка і сумка зроблять модель більш практичною і функціональною. Підібрати собі коляску з необхідними опціями за відповідною ціною ви завжди можете на маркетплейсі дитячих речей БебіБазар.