Як вибрати натуральний шоколад для кондитерських виробів

Шоколад - дуже смачні ласощі, які прекрасні самі по собі! Але використавши його в кондитерській справі можна отримати справжній шедевр. З нього роблять глянсову глазур, цукерки, декор, крем, найніжніші начинки. Тільки на прилавках магазинів знайти натуральний шоколад непросто - в основному це хімічний аналог, з якого ні торт, ні глазур не вийде.

У даній статті ми розповімо про правильний склад різних видів натурального шоколаду, для яких цілей застосовувати певний тип текучості і як визначити натуральний продукт від підробки. А в інтернет-магазині https://simaris.shop Ви можете у будь-якій кількості і в будь-якому різноманітті купити шоколад для кондитерського ремесла за найдоступнішими цінами. Вся продукція тільки натуральна, високоякісна, виготовлена світовими виробниками. За допомогою кондитерського шоколаду від компанії СИМАРИС можна створити справжні кулінарні шедеври, і отримати величезну насолоду!

Склад натурального шоколаду

Рецепт класичного шоколаду: какао терте, какао-масло і цукор. Різні його види відрізняються часткою вмісту какао-бобів.

Найдорожчий компонент шоколаду - какао-масло. Недобросовісні виробники можуть замінювати його більш доступними і дешевими кондитерськими жирами: пальмовим, соєвим, соняшниковим або бавовняним. Але такий продукт програє натуральному шоколаду в смаку і ароматі. А якщо замість какао-масла доданий замінник, то шоколадні вироби не будуть танути в роті, а їх доведеться гризти.

Заміна тертого какао какао-порошком, про це можна дізнатися також зі складу, свідчить про інгредієнти низької якості, адже какао-порошок - це відходи переробки какао-бобів. Від такого шоколаду теж краще відмовитися.

Роль текучості

Для отримання бездоганного кінцевого результату, незалежно від того, готуєте ви мус, начинку, прикрасу або глазур, важливо підібрати кондитерський шоколад з потрібною плинністю. Плинність кожного з видів шоколаду вказана на упаковці у вигляді крапель. Залежно від подальшого застосування десертний напівфабрикат повинен містити потрібну кількість какао-масла:

  • шоколад з текучістю «1 крапля»: надає ніжний шоколадний смак щільним начинкам, вершковому крему або морозиву.
  • «2 краплі»: ідеальний для створення декоративних шоколадних фігур великих розмірів.
  • «3 краплі»: універсальний шоколад для більшості шоколадних виробів, відповідний для будь-яких цілей.
  • «4 краплі»: з нього найкраще створювати формовані шоколадні вироби з тонкою капсулою або (гострі) кутові шоколадні форми.
  • «5 капель»: відмінне покриття крупного печива або невеликих кондитерських смакоти.

Як розпізнати підробку при виборі шоколаду?

Справжній шоколад, отриманий з тертого какао і какао-масла, буде миттєво танути в роті, адже температура плавлення його - 32оС. Неякісний шоколад танути буде повільно, з'явиться неприємна тягуча маса, що прилипає до зубів, та й смак - пластиліновий.

Розламуючи плитку або пластинку натурального шоколаду буде чути характерний звук - хрест. Поверхня зламу - матова, але поверхню самої шоколадної заготовки відрізняється приємною гладкістю і блиском. Підробка ламається беззвучно і злегка згинається при цьому.

Білий наліт часто лякає кондитерів. Але досвідчені майстри знають, що це перша ознака натуральності. Тільки натуральний продукт може «сивіти». Такий своєрідний наліт - це біле какао-масло або цукор, які з'являються на поверхні при зберіганні з перепадами температур. Оскільки в підробці склад не має натуральних інгредієнтів, то і біліти там нічому.