Газовоз: конструкція, призначення і правила експлуатації

Транспортування зрідженого газу - поширена завдання, так як в даному агрегатному стані речовина займає в 650 разів менше обсягу, а тому за допомогою відносно невеликої кількості цистерн можна перемістити значний обсяг газу.

Найчастіше в зрідженому вигляді транспортують газ вуглеводневого походження, однак застосовується технологія і для інших речовин: азоту, кисню та ін. Для переміщення кожного типу газу, а також для кожного виду застосовуваного транспорту існує своя специфіка.

Якщо є необхідність купити газовоз, найкраще скористатися вигідними пропозиціями вітчизняного виробника автоцистерн ТОВ "Еверласт", який гарантує найвищу якість, функціональність і безпеку даної техніки.

Досвідчений персонал, впровадження інновацій, використання найефективішого обладнання і найякісніших матеріалів, постійне розширення технічного оасртименту в поєднанні з демократичною ціновою політикою - все це забезпечує успішний розвиток, і авторитетність компанії на вітчизняному і закордонному ринку.

Особливості цистерн для перевезення зріджених газів

Транспортування хімічних речовин, а саме - скрапленого газу наливом здійснюється в цистернах, розроблених для доставки певних видів газобразних речовин. Використовувати ємності для інших хімічних складів забороняється. Резервуари мають паспорта, зареєстровані в відповідних державних органах. Перевірку надійності вони проходять не рідше одного разу на три роки.

Цистерни оснащують надійною термоізоляцією. Вибухозахищеними є електроприводи компресорів, витратомірів, насосів. Ємність повинна мати наступні пристрої:

  • запірні механізми для зливу і наливу скрапленого газу, виходу парів через верхню частину резервуара;
  • манометр - прилад для вимірювання тиску;
  • пристрій для перевірки рівня рідини;
  • запобіжні клапани.

Цистерни встановлюють на шасі напівпричепа або тягача. Резервуари, розраховані на доставку зрідженого газу споживачам, обладнають засобами, необхідними для переливу складу в ємності.

Вибір найбільш відповідного автомобіля для перевезення зрідженого газу залежить від обсягу, ваги вантажу, дальності проходження шляху і багатьох інших факторів. Якщо вантажоперевезення потрібні виконувати на підприємства, то важливо враховувати:

  • кількість, розташування організацій;
  • стан автомобільних доріг;
  • обсяг, призначення газів.

Отже, підібрати машину для транспортування зріджених газів недостатньо. Потрібно вирішити комплекс заходів щодо забезпечення безпечної доставки таких особливо небезпечних вантажів в пункт призначення. Вантажовідправник може вирішити ці питання самостійно або звернутися в транспортно-експедиційну компанію. Останній шлях зручніший, так як перевезення газу передбачає вирішення специфічних завдань.