Правила вибору лінз для очей

На сьогодні контактні лінзи — найбільш зручний спосіб корекції зору. Вони не заважають свободі рухів, захищають від ультрафіолету, дозволяють не залежати від окулярів, змінюють/не змінюють зовнішність — тут все залежить тільки від вашого бажання.

Загалом, плюси очевидні навіть неозброєним поглядом. Купити лінзи можна тут.

Як вибрати контактні лінзи для очей?

І на шляху до ідеального зору залишається лише вибрати відповідні лінзи. І саме на цьому етапі, важливо захистити себе від зайвої самостійності і згадати, що будь-який засіб контактної корекції є медичним виробом, так як безпосередньо стикається з поверхнею очей, а значить, тільки справжній професіонал може правильно призначити відповідні саме вам лінзи, які поліпшать зір і при цьому не зашкодять здоров'ю.

Під час візиту - не важливо, в клініку чи, офтальмологічний центр або салон оптики, вас чекає докладна розмова з лікарем-офтальмологом або оптиком-оптометристом, під час якої фахівець розпитає вас про те, коли почалися проблеми із зором, якими засобами корекції ви користуєтеся , які у вас зорові навантаження, чи є алергічні реакції і т.д.).

Далі, буде проведено обстеження, яке визначить всі потрібні параметри для підбору контактних лінз. Потім, за результатами обстеження, з урахуванням ваших зорових навантажень і індивідуальних особливостей вам запропонують відповідні лінзи і настане черга етапу примірки та навчання, як поводитися з лінзами.

На завершення, якщо ваші очі будуть добре почуватися в лінзах, вам випишуть на них рецепт.

Яких  типів бувають лінзи?

Все залежить від того, за якою ознакою їх ранжувати. Пропонуємо розібратися в цьому питанні трохи докладніше, адже, знаючи всі варіанти лінз, вам буде простіше описати фахівцю, які лінзи вам було б зручніше і практичніше використовувати відповідно до вашої зайнятістю і способом життя.

За призначенням:

  • сферичні — коригують короткозорість і далекозорість;
  • торичні — коригують астигматизм;
  • мультифокальні - призначені для корекції пресбіопії.

По режиму носіння:

  • денний режим носіння — коли лінзи носяться протягом одного дня на протязі 12 - 16 годин і в обов'язковому порядку знімаються перед сном.

  • пролонгований — коли їх дозволяється носити, протягом 7 днів, залишаючи на очах на ніч - проте, такий режим носіння можна використовувати тільки під індивідуальним наглядом фахівця

  • безперервний — коли є можливість носити лінзи безперервно всі 30 днів поспіль - останнім часом такий режим не рекомендується фахівцями, так як ризик ускладнень з боку очей дуже великий.

Вибравши, які контакті лінзи вам підійдуть найбільше, звертайтеся в інтернет-магазин "Люксоптика".