7 помилок, які заважають ефективному просуванню інтернет-магазина

Сегмент електронної комерції у всьому світі продовжує зростати, і щодня запускаються нові інтернет-магазини в різних нішах. Їх власники використовують найрізноманітніші канали залучення трафіку, але за статистикою, найбільш важливим джерелом покупців продовжують залишатися пошукові системи.

Правда, успішно працювати в цьому напрямку, виходить далеко не у всіх. Є ряд поширених помилок, які заважають ефективному SEO-просуванню, знижують рентабельність інвестицій в розкрутку, і в підсумку можуть привести до його збитковості. Уникнути цих помилок можна лише залучивши досвідчених професіоналів, а тому радимо замовити просування інтернет магазину в компанії Five.media, де працюють справжні експерти в області SEO.

Розуміння того, яких речей варто уникати, дозволить вам заощадити час і гроші, а також підвищити ефективність просування свого інтернет-магазину.

Проблеми зі структурою

На відміну від сайтів для бізнесу в сфері послуг, інтернет-магазини мають набагато складнішу структуру. Якщо заздалегідь не продумати це питання добре, приділивши достатньо часу архітектурі і навігації по ресурсу, в результаті, можна отримати цілий ряд проблем.

Проблемна структура впливає в першу чергу на зручність взаємодії з сайтом з боку користувача. Це підвищує відсоток відмов, знижує час перебування на сайті і впливає на ряд інших поведінкових факторів, що в підсумку враховується пошуковими системами при ранжуванні. В Googleі вплив поведінкових факторів особливо помітно, і чим ближче до Топу, тим воно сильніше.

Також, непродумана структура може привести до появи «битих» посилань, сторінок з «404» помилкою, дублів і інших проблем технічного характеру, які теж заважають SEO.

Дублі сторінок і метатегів

Одвічна проблема багатосторінкових сайтів, яка, в залежності від ступеня прояву, може створити різного роду проблеми для будь-якого проекту. На сайтах інтернет-магазинів це часто є результатом непродуманої структури або банальної неуважності оптимізатора.

Наприклад, якщо говорити про дублі сторінок, то якщо реалізувати тегування (кластеризацию товарів за властивостями) і не закрити потрібні фрагменти від індексації, це може привести до появи сотень дублікатів. Також, нерідко, вони з'являються в результаті роботи самого движка.

Проблеми з індексацією

Якщо в інтернет-магазині десятки тисяч товарів, а в добавок до цього ще складна багаторівнева структура - повільна або неповна індексація гарантована. Іноді це буває викликано технічними проблемами, і в такому випадку ситуація може бути дуже серйозною.

Будь-які проблеми з індексацією гарантують власнику сайту втрату або недоотримання трафіку, тобто, прямі фінансові збитки. Так що при виявленні подібних речей, боротися з ними потрібно негайно!

Компроміси зі швидкістю

На дворі 2020 рік, і ніхто не готовий чекати 10-12 секунд, поки завантажиться сторінка вашого сайту. Люди звикли до хорошого, вони хочуть швидкості і зручності. І, як показує статистика, більшість користувачів не готові чекати більше 3-4 секунд, поки завантажиться сторінка сайту, на який вони перейшли. Вони просто закриють вкладку або повернутися назад до пошуку.

Перевірити наскільки швидко працює ваш сайт можна за допомогою різних сервісів, наприклад, GTmetrix.com. Ці ж сервіси видають і повноцінний список рекомендацій, як можна поліпшити показники.

Часто причиною повільного завантаження є бажання зробити все краще. Наприклад, використання великої кількості зображень, розширений функціонал на сайті і т. л. Але ні в якому разі не можна жертвувати на користь цього швидкістю роботи ресурсу.

Биті посилання і помилки «404»

«Битими» називають посилання, які ведуть на неіснуючі сторінки або розділи на сайті. Таке буває в разі недбалої перелінковки або непродуманих змін в структурі URL-адрес.

Ще одна часта проблема на сайтах інтернет-магазинів - помилка «404». Вона з'являється якщо сторінка, яку запитує користувач, не може бути знайдена. Це може статися якщо сторінка була видалена або її url-адресу було змінено.

Якщо таких сторінок багато, це може негативно вплинути на ранжування в пошуку. Та й самі користувачі будуть не в захваті, якщо замість очікуваного товару або інформації, побачать повідомлення про помилку. Тому потрібно стежити за відповідними повідомленнями в панелях вебмайстрів, виявляти і усувати «404» -помилки в процесі тех.аудіта.

Проблеми на мобільних

Адаптований під смартфони дизайн - опція за замовчуванням в 2020 році. Мобільним користувачам повинно бути настільки ж зручно взаємодіяти з сайтом, як і тим, хто переглядає його з великого монітора. Іноді це може виявитися непростим завданням, так що переконаєтеся, що у вашого інтернет-магазину в цьому плані все добре.

Зміни в алгоритмах Google призвели до того, що для ранжирування в пошуку, в першу чергу аналізується мобільна версія сайту, а вже потім настільна. І якщо він відрізняється низькою швидкістю роботи і має інші проблеми з відображенням на смартфонах, це може мати негативний вплив на його позиції в пошуку.

Ігнорування комерційних факторів

При просуванні інтернет-магазину під Google, необхідно враховувати також ряд важливих для комерційних сайтів моментів, які отримали назву «комерційні чинники». Вони дозволяють пошуковику оцінювати ресурс з позиції таких важливих для бізнесу критеріїв як надійність, повнота розкриття інформації, репутація і т. п.

До числа їх числа відносять:

  • присутність в Google картах;
  • гарантії, інформація про доставку та оплату;
  • контакти і канали зворотного зв'язку;
  • повнота асортименту (товарна матриця);
  • повнота інформації на картці товару;
  • наявність сторінок в соцмережах;
  • юзабіліті (зручність використання);
  • відсутність нав'язливої ​​реклами.

За всіма цими речами теж потрібно стежити, і якість їх опрацювання може впливати на ранжирування в кращу або гіршу сторону.