Навіщо сайту потрібна розкрутка

В області економіки і фінансів існує таке поняття, як «лежати мертвим капіталом». Під ним маються на увазі активи, які не приносять прибуток компанії, а просто існують. Веб-сайт теж може стати таким «мертвим» активом, якщо ним не займатися. Саме тому компанії виділяють бюджет, а іноді і фахівців на утримання і просування свого інтернет-ресурсу.

У сьогоднішній статті піде мова про те, що таке просування сайту і для чого воно потрібне. А на сайті https://seomind.biz/ ви зможете замовити професійну грамотну розкрутку вашого веб-ресурсу, що обовязково призведе до його успіху!

Що таке просування

Під просуванням сайту маються на увазі роботи по поліпшенню його технічної, візуальної та маркетингової складової з метою покращення позицій в пошуковій видачі, відвідуваності і підвищення продажів. Розкрутити сайт в Мережі можна безліччю способів.

  • SEO (Search Engine Optimization). Це оптимізація внутрішніх і зовнішніх чинників ресурсу з метою природного попадання в топ видачі пошукових систем. Даний спосіб дозволяє безкоштовно розкрутити сайт (якщо до роботи не залучати сторонніх фахівців і агентства), але вимагає багато часу і зусиль. Просування може зайняти від декількох місяців до декількох років в залежності від якості робіт і початкового стану сайту.
  • Контекстна реклама. Це більш простий і швидкий спосіб зайняти лідируючі рядки по бажаним запитам, але вимагає грошових витрат. І якщо у випадку з SEO одного разу оптимізована сторінка може роками перебувати в топі без додаткових витрат, то контекст вимагає постійного фінансування. І чим запит популярніший, тим більших грошових вкладень потрібно.
  • SMM. Реклама в соціальних мережах дає змогу залучати цільову аудиторію з соціальних мереж і медіа. Просувати можна як платно, використовуючи таргетовану рекламу, так і безкоштовно шляхом самостійного просування співтовариств.
  • E-mail-розсилка. В цьому випадку аудиторія залучається за рахунок розсилки електронних листів. В основному використовується як додатковий канал просування, але не як основний.

Навіщо потрібно просувати сайт

Практично кожен майданчик потребує просування. І неважливо, комерційний це проект, чи ні інформаційний портал або ж персональний блог. Для перших потрібні продажі, для інших - охоплення і кількість читачів. І те й інше забезпечується якісним розкручуванням.

Уявіть, ви створили великий сайт, наповнили його якісним релевантним контентом, красиво оформили картки товарів, сторінку з тарифами, головну. Загалом, вклали в нього душу і багато грошей. Ви розмістили посилання на новий сайт всюди, де змогли: у себе в соцмережах, на стендах в офлайн-магазинах, на упаковках товарів, на вуличних банерах, але продажів все одно немає. Що робити в такій ситуації? Просуватися в Мережі, щоб охоплення не обмежувався одним лише колом ваших друзів і людьми, що проходять повз рекламного стенду на вулиці.

Інтернет - це простір з нескінченним потенціалом для будь-якого бізнесу. Тут є цільова аудиторія практично для кожного проекту. Головне - знати, де і як цю аудиторію залучати.

Отже, основні причини, по яких необхідне просування сайту:

  • зростання відвідуваності і охоплення аудиторії;
  • збільшення продажів і, як наслідок, прибутку;
  • підвищення впізнаваності компанії / бренду;
  • підвищення лояльності і довіри клієнтів.

Просування як наука

Може для когось це буде звучати перебільшено, але тим не менш просування веб-сайтів - ціла наука. Це багатогранний процес, реалізувати який можна безліччю різних способів і за допомогою безлічі інструментів. Все це вимагає певних знань і навичок.

Алгоритми пошукових машин змінюються регулярно, роботи стають розумнішими. Веб-майстрам доводиться підлаштовуватися під нові алгоритми, шукати більш ефективні інструменти і можливості попадання в топ. Хороший фахівець завжди повинен залишатися в курсі останніх новин, слідувати трендам, вміти працювати з різними сервісами і не боятися тестувати нові можливості.