Секрети красивої оригінальної сервіровки столу

Ідеальний стіл тільки наполовину залежить від поданих страв: сервіровка і декор грають не менш важливу роль. Ви думаєте, що шикарна прикраса столу - привілей святкових застіль? Доведено, що повсякденні трапези здаються смачнішими, коли вони красиво подані.

Красива сервіровка столу потрібна для будь-якого випадку. Для кожної події існують індивідуальні ідеї оформлення місця, де буде відбуватися трапеза. Використовуючи різні варіанти, потрібно діяти грамотно, адже один компонент, який буде виставлений неправильно зіпсує всю красу.

Домінуючу роль в оформленні красивої оригінальної сервіровки грає посуд. У цьому контексті хочеться порекомендувати ось такі чудові набори глиняного посуду, які подарують не тільки смачні поживні страви, а й величезну естетичну насолоду! 


Красива сервіровка столу в домашніх умовах

Прикрашати стіл в домашніх умовах можна різними способами. Головне, щоб оформлення відповідало торжества. Зробити гарне оздоблення можна, враховуючи деякі правила. Вони діють не тільки для тематичних заходів, а й для універсального прикраси. Пропонуємо кілька простих кроків, які допоможуть не наробити помилок.

  • Не залишайте гарний посуд на якесь свято. Намагайтеся жити сьогоднішнім днем. Якщо у вас намічається романтична вечеря, дістаньте свої столові прибори, тарілки, салатники, серветниці. Зробіть собі приємне і подавайте їжу в стравах з красивими каймами, позолоченим візерунком, фігурними вилками і ложками.
  • Прибираємо все зайве. Хитромудрі предмети, серветки під тарілками, обертання столових приборів в тканину і інші деталі краще виключити. Цей варіант оформлення не підходить для щоденного використання.
  • Якщо з наборів для сервірування залишилася тільки частина посуду, тоді при придбанні нового, необхідно передбачити, щоб вони поєднувалися один з одним. Нехай на них будуть схожі окантовки, однакова глибина, відповідність стилю інтер'єру кухні.
  • Коли поверхня стола досить гарна, то її можна не застеляти скатертиною. Якщо страшно зіпсувати покриття стільниці, краще скористатися прозорою клейонкою. Так весь вид столу не буде захований.

Універсальний святковий варіант

Універсальна сервіровка столу ідеально підходить для повсякденності: тихої сімейної вечері, прийому непроханих гостей, застілля в честь приїзду родичів.

Гарну сервіровку столу можна зробити самостійно без покупки спеціальних предметів сервіровки. Досить на кожне місце, де буде сидіти гість поставити однотонний посуд з аналогічними за кольором столовими приборами (ложки, вилки, ножі).

На центр тарілки кладеться накрохмалена текстильна серветка, обв'язана спеціальним кільцем. Бажано, щоб декор був контрастним. Буде непогано виглядати святковий стіл, якщо використовувати червону скатертину, а поверх поставити блискучу посуд. Серветку укладають красивими хвилями. Можна підібрати текстиль темних відтінків: фіолетовий, синій, коричневий.

Ефектно виглядає красива сервіровка столу в пастельних тонах. Якщо для оформлення використовуються серветки, тоді на кожну тарілку викладають їх однаковими фігурами. Додатково блюдо прикрашають живими квітами або бутонами. Їх кладуть прямо на тканину. У таких випадках допускається застосування посуду і скатертини однакового тону.

Що стосується келихів, підставок, ваз і підстав склянок, то ні можуть бути виготовлені з позолоти. Подібне оформлення ідеально підійде для невеликих напівкруглих або прямокутних столів. Їх оформляють на 2-4 персони.

Для будь-якого випадку також підійде оформлення в фіолетових і бузкових тонах. Щоб прикрасити красиво стіл, можна обзавестися кільцями або зажимами для серветок зі стразами або каменями. Білосніжну стільницю або скатертину ефектно доповнить атласний текстиль фіолетового кольору. Додатковий акцент створять кришталеві індивідуальні келихи або склянки, а також срібні блискучі столові прилади. Їх прийнято розкладати по обидва боки основної тарілки.

На день народження

День народження вважається важливим святом, тому необхідно, щоб сервіровка столу відповідала цьому торжеству, потрібно над оформленням грамотно попрацювати. Головне не тільки красиво розставити посуд, але і зробити все можливе, щоб обстановка відповідала сезону.

Наприклад, восени можна на стіл виставити дари природи: фрукти і овочі. Для цього краще використовувати спеціальну вазу або кошик. У зимовий період краще використовувати скатертини та інший текстиль білого або небесного тони. Столовий сервіз може мати різний тематичний декор: намальовані сніжинки, вензелі, цікаві форми.

Якщо ювілей або день народження проходить навесні, тоді як прикраса на столі повинні стояти живі квіти і різні композиції з них на вибір. Не варто захаращувати весь простір. Досить поставити дві вузькі довгі вази з прозорого скла, і поставити їх в центрі столу, якщо він круглий або біля кожної вузької сторони, якщо він прямокутний.

На Новий рік

Оформляючи стіл напередодні Нового року намагаються не відходити від сімейних і тематичних традицій. Сервірувати такий стіл слід червоними, яскраво-помаранчевими, синіми, зеленими кольорами. Допускається доповнення блискітками, стразами, Серебрін.

Головними атрибутами на новорічному столі будуть прикрашені келихи для шампанського, а також страви, на яких акуратно покладені серветка в формі ялинки або зірки. По всій поверхні столу: навколо тарілок і столових приладів можна покласти штучну або електричну гірлянду.
Також центральну частину столу, що не заставлена ​​стравами з салатами і гарячими стравами, можна оформити за допомогою гілок, прикрашених дощиком або ялинковими кулями та іншими великими новорічними іграшками.

Оригінально виглядає стіл, сервірований яскраво-червоною або бордовою скатертиною і зеленими тканинними серветками. У келихи можна конусом вставити паперові серветки із зображенням новорічних композицій.