Поради по догляду за штучною ялинкою

Штучні ялинки багато років тому увійшли в будинки багатьох українців, і до цього дня не перестають користуватися популярністю.

Придбання такої новорічної прикраси, особливо якщо це ялинка штучна від виробника SIGA GROUP, має безліч переваг. Основними стали: турбота і захист навколишнього середовища, тривалий термін експлуатації, що досягає 10 років, широкий асортимент, що дозволяє вибрати оптимальний варіант за ціною, якістю та зовнішнім виглядом.

Нарешті, штучна ялинка - це практичний і зручний варіант, так як вона вимагає менших клопотів і турбот по установці, прибирання та догляду. Підставка оберігає конструкцію від падінь, хвоя з них не обсипається, не виникає незручностей і питань з зберіганням, так як в розібраному вигляді ялинка займає мало місця.

Одним словом - це красиво, зручно, економно. Тільки ось часто куплені нами штучні ялинки втрачають свій первісний вигляд, стають ламкими, кривими, і не такими ошатними. І проблема тут не стільки в виробниках, скільки в нас самих. Оскільки ми просто не вміємо правильно доглядати за ними. 

Основні поради та рекомендації можна сформулювати в наступних пунктах:

  • Щоб зробити хвою більш пухнастою, красивою і розправити гілочки рекомендується потримати над парою окремі гілочки. Не тримайте їх занадто близько, так як деякі матеріали, з яких виготовлені ялинки, можуть просто розплавитися.
  • Для видалення пилу і додання охайного вигляду необхідно періодично протирати хвою вологою серветкою або промивати гілки з мильним розчином. Для розбірної звичайної або цільної штучної ялинки використовується мокра ганчірка або душ. Якщо мова йде про розбірну конструкцію, то все елементи повинні бути ретельно просушені перед складанням. Оброблені частини ялинки просушиваются в підвішеному вигляді. Не рекомендується промивати в мильному розчині ті частини, які містять металеві елементи, так як в подальшому може утворитися іржа, що значно скоротить термін експлуатації і неабияк зіпсує зовнішній вигляд.
  • Якщо вберегти металеві деталі штучної ялинки від іржі все-таки не вдалося (наприклад, металева підставка), то тут допоможе механічна очистка від іржі і подальша обробка антикорозійними складами. До речі, обробку антикорозійними складами рекомендується проводити після придбання штучної ялинки у випадках, коли виробник не вказує про заходи, виконані для профілактики корозії.
  • Вірним способом, що дозволяє продовжити життя штучної ялинки, є її правильне зберігання. Після свят ялинку необхідно розібрати, і скласти в коробку. Зберігати виріб до наступного Нового року і Різдва необхідно подалі від приладів опалення, прямих сонячних променів і вологи.
  • Що стосується штучних світлодіодних ялинок, то для них буде досить просте протирання від пилюки. Подібні моделі не терплять вологи і швидко втрачають свої властивості під її впливом. Також для чищення можна використовувати щітку або пилосос.
  • Не рекомендується мити штучні ялинки з хвоєю, що включає в себе мішуру і блискітки.
  • Штучну ялинку доведеться збирати заздалегідь, так як незалежно від умов її зберігання, каркас і хвоя за довгі місяці очікування трохи втрачають свою форму. Так, зібраній і очищеній ялинці потрібно буде дати час відстоятися, щоб прийти в «тонус».
  • Перед тим, як прибрати штучну ялинку на зберігання до наступних свят, необхідно використовувати антикорозійні склади для обробки металевих частин. Після цього можна не турбуватися, що улюблена ялинка і гостя торжества буде «атакована» шкідливої ​​іржею.