Голлівудська усмішка. Що потрібно знати про відбілювання зубів

Останнім часом набирає популярність така стоматологічна процедура як відбілювання. Кожен другий сьогодні мріє про білосніжну посмішку. Але не кожен впевнений в правильності свого вибору. Люди розділилися на два клани: одні вважають, що це красиво і безпечно, інші, що відбілювання завдає великої шкоди зубній емалі.

Навіщо потрібно вибілювати зуби

В першу чергу варто звернути увагу на локальне внутрішнє потемніння зуба. Для цього зазвичай вводять активні компоненти всередину пошкодженого зуба. Також на зубах можуть з'явитися флюорозні плями, що теж є показанням для відбілювання. Ну, і найчастіша причина - темні зуби.

Важливо! Процедуру відбілювання потрібно проводити перед реставрацією і пломбуванням зубів, так як штучні матеріали в процесі свій колір не змінять.

Рекомендації щодо відбілювання

Зміна кольору зубної емалі - процедура косметична, але не варто ставитися до неї несерйозно, адже це може зіпсувати якість ваших зубів. Для того, щоб цього не сталося, ось кілька рекомендацій:

  • Консультація з фахівцем. Багато хто любить читати форуми і вишукувати на них варіанти відбілювання в домашніх умовах. Чи можна так робити? Ні в якому разі призначати самому собі засіб для відбілювання не можна! Дану процедуру слід здійснювати в спеціалізованих клініках, зокрема на сайті https://z3stomat.com.ua/otbelivanie-zubov ви зможете дізнатися про харківський центр стоматології Z3STOMAT, де вам професійно безболісно виконають відбілювання зубів. Стоматолог проведе вам повну діагностику ротової порожнини, виявить пошкодження. Нюансів в цій косметичної процедури багато, тому не лінуйтеся і зверніться в клініку перед її проведенням.
  • Чищення зубів. Ця процедура перед відбілюванням необхідна. Чищення допоможе визначити справжній колір ваших зубів. До того ж вона прибирає зубні камені і наліт, що збільшує дію гелю.
  • Коли карієс усунутий, віддалений наліт і проведена діагностика, необхідно визначити відтінок зубів за шкалою Віта. А потім підбирати спосіб відбілювання.
  • При правильній підготовці до даної процедури ризик больових відчуттів зводиться до мінімуму, а ефект білизни зубів зростає в кілька разів.

Протипоказання

Крім показань завжди є протипоказання, і відбілювання не виняток:

  • вагітність;
  • алергія на компоненти складу гелю;
  • підвищена чутливість зубів;
  • запалення пародонта;
  • поганий гігієнічний стан порожнини рота.

не рекомендується вибілювати зуби особам, які не досягли 17 років, а також не слід палити, так як жовтизна дуже швидко повернеться і процедура стане марною тратою часу і грошей.

Як довго ваша усмішка буде білосніжною

В середньому у пацієнтів зберігається ефект від процедури від 1 до 3 років. Але і тут є багато підводних каменів: шкідливі звички, стан здоров'я пацієнта, особиста гігієна порожнини рота, частота відвідування стоматологічного кабінету.

Чи існують побічні ефекти

Активний атомарний кисень виводить з тканин зуба кальцій. Для заповнення його можна використовувати зубні пасти з вмістом кальцію.

Відомо, що після відбілювання зубів підвищується їх чутливість. Іноді пацієнтам доводиться приймати навіть знеболюючі препарати і користуватися спеціальними зубними пастами.

При недостатньому захисті ясен гель може потрапити під захисне покриття і залишити на яснах опік.

Зуби можуть змінити колір емалі нерівномірно. Часто шийки зубів залишаються темним. Згодом колір зуба повинен стати рівним. Якщо цього не відбулося, варто запитати стоматолога про додаткові способи відбілювання.

Якщо не усунути карієс і зубний камінь, взаємодія їх з відбілюючим гелем може привести до різних захворювань.