Вакуумні навушники та їхні особливості

Ми часто слухаємо музику по дорозі на роботу, навчання і в інших ситуаціях. Вакуумні навушники — пристрій, який використовується для комфорту цінителів музики і аудіокниг. Це зручний варіант — компактний і в більшості випадків він забезпечує хорошу якість звуку.

Вакуумні навушники — що це таке?

Пристрій являє собою внутріканальне пристосування із спеціальною насадкою. Назва «вакуумні» не зовсім відповідає принципу його роботи, тому що низького тиску, абсолютної герметичності воно не створює. Замовити такі навушники можна тут. Насадка навушника щільно прилягає до стінок вушного каналу, утворюючи замкнутий простір, в якому не циркулює повітря. Є й інші назви цього пристосування:

  1. Навушники-затички.
  2. Внутрішньоканальні навушники.
  3. Вставні пристрої.

Які навушники краще — вакуумні чи вкладки?

Обидва варіанти мають свої плюси і мінуси. Вкладки — звичайні навушники, які мають форму таблетки. Вибір моделі — питання індивідуальне. А щоб його легше було зробити, варто ознайомитися з характеристиками кожного варіанту порівняно з деякими критеріями.

Розміри. Внутрішньоканальні навушники є портативними, компактними, легкими. Їх зручно використовувати в дорозі, на прогулянці, пробіжці. У цьому параметрі вкладиші їм не поступаються.

Якість звуку, шумоізоляція. Вакуумний варіант занурюється глибоко у вушний канал, завдяки чому вдається заглушити сторонні звуки ззовні, тому поліпшується і якість звуку.

Зручність. Якщо розмір вакуумних навушників підібраний правильно, то його носіння дискомфорту не викличе. При цьому багато користувачів відчувають незручності від того, що девайс випадає з вух. Рівень надійності кріплення у внутрішньоканальних навушників вище, ніж у вкладишів.

Вакуумні навушники — плюси та мінуси

Переваг пристрій має чимало:

  1. Легкість, невеликі розміри. Носити їх можна навіть в кишені, маючи можливість в будь-який відповідний момент скористатися.
  2. Різноманітність. Є кілька видів пристосування, в тому числі бездротові навушники-затички - одна з найбільш зручних моделей.
  3. Хороша звукоізоляція, висока якість звуку.
  4. Універсальність. Вакуумні навушники мають стандартний роз'єм підключення, завдяки чому їх можна вставляти в будь-які гаджети - плеєр, телефон, радіо, планшет, ноутбук і так далі.

Є у затичок і недоліки:

  • Хорошу звукоізоляцію відносять як до плюсів, так і до мінусів пристрою - приглушення звуків ззовні може бути небезпечним при знаходженні на вулиці.
  • Тривале використання внутрішньоканальних навушників може призвести до проблем зі слухом через створення тиску в вушних каналах і відсутність циркуляції повітря в них.