Ноутбук чи стаціонарний комп’ютер?

Місце для комфортної роботи дедалі частіше стає розкішшю. Стаціонарний комп’ютер з монітором, клавіатурою та мишкою; чашка; документи — і на столі швидко закінчується місце. До того ж тривала робота з комп’ютером такого типу може спричинити проблеми зі спиною.

Переваги

Правильним рішенням може стати ноутбук, широкий вибір яких пропонує інтернет-магазин ноутбуків у Києві. Ноутбук забезпечує такі переваги, як:

  • зручність;
  • економія простору;
  • більш ощадливе споживання енергії (порівняно з настільним комп’ютером).

Крім того, ноутбуки можуть коштувати дешевше, ніж стаціонарні комп’ютери високого класу. Це чудовий вибір для людей, які працюють не в одному місці або не хочуть витрачати гроші на купівлю двох комп’ютерів — домашнього та робочого.

Однак, вибираючи ноутбук, важливо відразу придбати модель, яка відповідає вашим потребам. Це пов’язано з тим, що потенційне оновлення його обладнання буде складнішим, ніж у випадку традиційних настільних комп’ютерів.

Монітор та веб-камера

Що потрібно враховувати, вибираючи ноутбук? Перш за все монітор. Не слід купляти занадто малий пристрій, за винятком якщо вам постійно доводиться працювати в дорозі.  

У часи дистанційного навчання лише один домашній комп’ютер не здатен відповісти на його виклики. Якщо купувати ноутбук для цієї мети, то ключовим елементом, звичайно, буде веб-камера.

Процесор

Процесор особливо важливий, оскільки він відповідає за роботу та підтримку сучасних інструментів, програм та рішень.

Більшість комп’ютерів на ринку використовують процесор Intel Core. Такі процесори поділяються на окремі групи. Intel Core i3 — це енергозберігаючі та дешеві інтегральні схеми, розроблені для економного споживача. Intel Core i5 призначені для забезпечення оптимального співвідношення між можливостями ноутбука та його ціною. Вони можуть виконувати більшість завдань. Крім того, на ринку представлені процесори Intel Core i7 для дуже вимогливих користувачів та процесори Intel Core i9 з надзвичайною продуктивністю, призначені, в основному, для ентузіастів комп’ютерної техніки. Intel оновлює свої процесори щороку, вносячи суттєві вдосконалення в кожне покоління.

Пам’ять

Кожен комп’ютер має два типи пам’яті. Оперативна пам’ять використовується для зберігання інформації про запущені програми. Чим більше оперативної пам’яті, тим більше програм можна запускати без різкого зниження продуктивності. З іншого боку, вторинна пам’ять — це те, де зберігаються всі ваші дані: документи, кінофільми, музика, фотографії тощо. Очевидно, що чим більше оперативної та вторинної пам’яті, тим краще. Однак наскільки її достатньо?

8 ГБ оперативної пам’яті слід розглядати як розумний мінімум. На жаль, 4 ГБ оперативної пам’яті недостатньо — тоді перемикання між відкритими програмами займає занадто багато часу. Звичайно, доцільно мати 16 ГБ оперативної пам’яті і вище, але такі ноутбуки досить дорогі. Для типових навчальних програм та офісних додатків має бути достатньо 8 ГБ.