Інтер'єр спальні 2021 - оригінальні ідеї, модні тенденції

У сучасній спальні важливі всі елементи, так як вони завжди взаємопов'язані. Мода на дизайн інтер'єру змінюється, але її основні тенденції застосовуються в «царстві відпочинку і спокою» так, щоб людина могла в своїй кімнаті забути про повсякденні турботи.

Головне правило при оформленні спальні 2021 - організація гармонійного простору в поєднанні з останніми модними ідеями в області дизайну інтер'єру. Саме з урахуванням цього правила виконані пропоновані інтернет-магазином https://goldenplaza.com.ua/catalog/spalni/garnituri/ стильні функціональні спальні і спальні гарнітури, які прийдуть до смаку найвимогливішим цінителям комфорту і естетики. 

Основні тенденції оформлення інтер'єру спальні в 2021 році

Перша з усіх особливостей, які є складовими сучасного напрямку в області дизайну інтер'єрів - це змішання стилів, еклектика. Чітка межа і поділ стилів сьогодні вважається не модним, однак, спальня 2021 - це саме те місце, де мистецтво тонких поєднань має переважаюче значення.

Модну тенденцію еклектичного дизайну втілити в життя набагато складніше, ніж строго слідувати чітко заданому канону. Основний прийом, який треба враховувати при оформленні спальні - чітко слідувати обраної формі, поєднанню кольорів, майстерно комбінуючи різні фактури.

Ще пару років тому років тому модні дизайнери хором говорили про те, що в спальні важлива простота і лаконічність форм, але вона не повинна знищувати внутрішній зміст кімнати. Саме в спальні важливо, щоб приміщення було відображенням смаку його господарів. Будь-який раціональний функціоналізм не варто доводити до абсурдного стану. По суті, всі сучасні ідеї оформлення спальні дуже креативні, так як еклектичні.

Якщо дизайнер каже вам: «Я оформлю спальню в суворій стилістиці ар-деко, класичному або мінімалістичному стилі» - то він вже не сучасний. Сьогодні можна побачити на фото прикладів оформлення спальні різьблений дерев'яний комод і ліжко з гнутими ніжками і таким же узголів'ям в поєднанні з мінімалістичними настільні лампи цегляною стіною, властивою лофт. Або навпаки: лаконічний дизайн і величезні кришталеві люстри родом з класики. Ще раз повторюємо головне - стежите за колірними гамами і формами, а не за відповідністю стилю.

Однак, це не єдина тенденція в модному оформленні простору спальні 2021. Дуже популярний сьогодні екостиль, якому надають «розслабляючий ефект». У цьому варіанті можна оформити всю квартиру, але в спальні він особливо гарний. Потрібно використовувати тільки природні кольори природи, натуральне дерево, соломку, бамбук, льон, бавовна.

Ще один модний напрямок при оформленні стильного спальні 2021 - різні види зонування. Ця ідея не втрачає популярності вже кілька років, вона передбачає створення візуально легкого простору. Ширми, розсувні перегородки, текстильні драпіровки, меблі ділять спальню на кілька функціональних сегментів. Якщо той чи інший варіант набрид, можна завжди все змінити, трансформувати.

Вибираємо колір

Сьогодні модно застосовувати природні кольорові гами. Нічого кричущо-яскравого в кімнаті для відпочинку бути не повинно. Якщо ви дуже хочете зробити кольорову пляму, вона повинна бути невеликою, не привертати на себе всю увагу. Подивіться на дерева, пісок, море і небо і вам буде зрозуміло, які кольори використовувати при обробці спальні. Відтінків в природі безліч, інтер'єр ніколи не буде нудним.

З ультра - модних кольорів, які будуть популярні, для спальні дуже підходить м'ятний відтінок. Колір цей має дві складові: по-перше, він дуже сучасний і навіть футуристичний, по-друге, пов'язаний з живою природою. Якщо вам подобається модний прийом фарбування стін в різні кольори, то одну стіну варто зробити м'ятною. Можна оригінально поєднувати цей відтінок з геометричним орнаментом в тих же тонах на білому тлі на іншій стіні.

Варто відзначити, що в 2021 році як і раніше популярні спальні, в яких переважає білий колір і всі відтінити сірого. Також в цьому сезоні буде дуже популярний бежевий колір, який поєднується з усією природною кольоровою гамою.