Топ 6 кращих китайських скутерів. Надійні скутери з Китаю

Виробництвом скутерів займаються десятки компаній по всьому світу. Хоча дозволити собі техніку відомих брендом може не кожен райдер, адже ті ж японські моторолери можуть коштувати 3-4 тис. $.

Топ 6 кращих китайських скутерів 2020 року

І як же тоді вибрати скутер для поїздок на роботу або прогулянок? Мотолюбителям потрібно просто звернути увагу на китайські апарати, ціна яких коливається в межах 800-2000 $. І спеціально для вас ми підготували топ кращих моторолерів з Піднебесної.

Що врахувати при купівлі китайського скутера?

Щоб купити хороший скутер потрібно визначитися з його призначенням. Для цього вирішіть, де і для чого буде використовуватися агрегат. Якщо ви плануєте їздити на ньому на роботу або в магазин, тоді краще буде взяти скутер з невеликим об'ємом двигуна (50 кубів). Для дачі можна купити модель з 80-150 кубовим движком, ричажною передньою вилкою і великими колесами (від 12 дюймів).

Важливу роль відіграє:

  • Тип мотора. Моторолери оснащуються двотактними і чотиритактними двигунами. Перший тип двигунів відрізняється високою потужністю, а другий, економічністю і гарною динамікою. Відповідно, для міста краще всього вибирати 4 тактний скутер, а для дачі двотактний
  • Підвіска. Для міста або селищ з хорошими дорогами рекомендується вибирати апарати з телескопічною вилкою. Вона робить їзду більш м'якою і комфортною. А ось для поїздок по бездоріжжю бажано брати техніку з підвіскою важеля.
  • Вантажопідйомність. Від допустимого навантаження на раму залежить функціональність техніки. Наприклад, якщо апарат буде використовуватися для прогулянок, конструкція повинна витримувати 100-120 кілограм. Але якщо скутер призначений для роботи або спільних поїздок, тоді рама повинна витримувати не менше 150 кілограм.
  • Амортизатори. Скутер - комфортабельна, зручна і проста техніка. Саме ці якості і привертають до них райдерів. Але якщо амортизатори моделі будуть дуже жорсткими, навіть коротка прогулянка перетвориться в випробування. Тому краще всього вибирати апарати з м'якими пружинами або компонентами середньої жорсткості.

При виборі скутера, покупці часто забувають про одну дрібної, але важливу характеристику - витраті палива. Але ж від «ненажерливості» техніки залежить вартість її вмісту.

Чи варто купувати китайські моторолери?

Недовіра до китайської мототехніки цілком зрозуміло, але за останні 5 років ситуація кардинально змінилася. Раніше, інженери з Піднебесної тільки копіювали популярні моделі, використовуючи максимально дешеві комплектуючі. Зараз виробники почали розробляти свою техніку, кооперуватися з японськими брендами і використовувати якісні запчастини.

Це призвело до того, що на ринку з'явилося безліч хороших «китайців», які трохи поступаються техніці іменитих брендів. Наприклад, моторолери фірми Honda живуть 9-11 років, а їх більш дешеві аналоги без проблем пропрацюють 7-8 років.

Давайте розглянемо кілька ключових переваг китайських скутерів:

  • Доступна ціна. Новий моторолер з Піднебесної вартує в межах 20-35 тис. грн. Ціна залежить від потужності двигуна і начинки. Наприклад, апарат з повітряним охолодженням коштує дешевше моторолера з рідинною системою.
  • Низька вартість обслуговування. Запчастини для китайських апаратів обходяться дешевше японських комплектуючих. Для порівняння візьмемо карбюратор скутера Honda і Forte. Японський вузол обійдеться райдеру в 1200-1700 грн., А компонент для «китайця» коштує в межах 500-1000 грн. Крім того, знайти китайські запчастини в відділі ремонту набагато простіше, ніж відшукати брендові японські комплектуючі.
  • Високий робочий ресурс. Середня тривалість «життя» китайського моторолера коливається від 7 до 9 років.

Саме ці особливості і роблять бюджетну техніку з Піднебесної настільки привабливою для тисяч мотолюбителів.

Для яких цілей підходять китайські скутери?

По суті, китайські моторолери практично нічим не відрізняються від японської або європейської техніки. Це означає, що їх можна використовувати для поїздок на роботу, доставки товарів, перевезення малогабаритних вантажів, прогулянок з пасажиром і т.д.

Звичайно, функціональність техніки безпосередньо залежить від її потужності:

  • 50-80 кубові скутери підходять для повсякденних завдань, на зразок поїздок в магазин або на роботу.
  • 100-150 кубові апарати можуть використовуватися для їзди по легкому бездоріжжю або поїздок з пасажиром.
  • 200 кубові моделі годяться як для роботи, так і для драйву або далеких поїздок.

Хоча крім потужності потрібно враховувати і особливості апарату: вантажопідйомність, підвіску, амортизатори і т. д. Від цих параметрів теж залежать можливості техніки.

Який моторолер краще взяти для міста?

Для міста бажано вибирати зручну і маневрену техніку з малокубатурних движком, телескопічною вилкою і невеликою вагою. Це означає, що оптимальним рішенням стануть 50-80 кубові байки, такі як Spark SP80S.

Модель відрізняється непоганою функціональністю, тому вона часто зустрічається в кур'єрських службах. У список особливостей апарату входить:

  • Комфортабельное сидіння.
  •  Автоматична трансмісія.
  • Дискові гальма.
  • Електростартер.
  • Великий багажний відсік.

Хорошим варіантом для міста стане і 125-150 кубовий моторолер. Такі моделі відмінно підходять для драйвових поїздок, подорожей з пасажиром або перевезення важких вантажів. І однією з кращих моделей з цієї категорії є Fada Jog 125. Цей китайський моторолер відрізняється високою потужністю (9 л. С.), Значною вантажопідйомністю (150 кг), а також примітним дизайном.

Шукаєте апарату, здатний конкурувати з малокубатурних мотоциклами в плані швидкості? Тоді вам однозначно сподобається модель KV BWS HT150T. Стильний 150 кубовий моторолер без проблем розганяється до 100 км / год, а його гідравлічні амортизатори роблять комфортної навіть їзду по бездоріжжю.

Який моторолер можна взяти для дачі?

На дачі скутеру теж знайдеться застосування, наприклад, з'їздити в магазин або перевезти речі. Але, щоб купити дійсно хороший байк, потрібно врахувати: розмір коліс, об'єм двигуна, дорожній просвіт і параметри підвіски.

Хорошим рішенням для дачі стане:

  • Motoleader ML 125 Jog. Це простенький і недорогий (21-22 тис. Грн.) Моторолер, відповідний для повсякденних завдань. Хоча варто врахувати, що подібна модель підійде для селищ з хорошими дорогами, адже на апараті стоять 10 дюймові колеса.
  • Fada Jog 125. У плані конструкції модель нічим не відрізняється від ML 125 Jog. На апараті стоять 10 дюймові колеса, що робить їзду по грунтовці досить проблематичною. Хоча у скутера є і ряд плюсів: м'які гідравлічні амортизатори, надійні дискові гальма, ефективна система охолодження, низький витрата бензину (2,9 л). У плані ціни модель не сильно відрізняється від Motoleader. Новий байк обійдеться покупцеві приблизно в 22 тис. Грн.
  • Viper 150 Storm. А ось Вайпер 150 Шторм буквально створений для дачі. Висота дорожнього просвіту апарату дозволяє спокійно їздити по бездоріжжю, а великі 13 дюймові колеса покращують прохідність техніки. Слід зазначити і економічність моделі. Апарат з 150 кубовим движком «їсть» всього 2,9 л палива на 100 км. Ціна у Storm 150 теж більш ніж демократична - 27 тис. Грн.

А ось якщо ви шукайте моторолер для перевезення вантажів, тоді вам слід вибрати модель Sym X-PRO 125. Це потужний і стильний байк, фішкою якого є велика багажна платформа. На майданчику можна розмістити і зафіксувати вантаж або встановити місткий кофр.