Конструктивні особливості і переваги використання керамічних обігрівачів

Незважаючи на наявну основну систему опалення, в холодну пору численні будівлі потребують додаткового обігріву. Для цих цілей прекрасно підійде керамічний обігрівач.

Розвиток побутової техніки йде семимильними кроками. Посилюються стандарти якості та енергозбереження, що змушує виробників розробляти більш досконалі моделі. Так, на зміну калориферам зі звичайними спіралями розжарювання і масляним радіаторам приходять прилади нового покоління - керамічні обігрівачі Венеція з відмінними показниками тепловіддачі, економічності, безпеки і естетики.

Конструкція і принцип роботи

Кераміка давно використовується людьми в будівництві і побуті. Така популярність обумовлена ​​здатністю матеріалу до тривалого утримування тепла. Прогріта до певної температури поверхня випромінює теплові промені. Довжина їх хвиль визначається інтервалом від 9,0 до 10,3 мкм. Предмети, що знаходяться в даному радіусі нагріваються, створюючи в приміщенні комфортний мікроклімат.

Спочатку конструкція приладу опалення була розроблена на основі пластини з розміщеними на ній керамічними елементами. Вентилятор, спрямований на розігріту кераміку, в примусовому порядку проводить в рух теплий потік по приміщенню. Таке рішення дозволяє запобігти висушування повітря. Сам процес нагрівання відбувається поступово без різких стрибків температурного режиму.

Сучасні моделі надійно захищені від перегріву і падіння. Вони не випалюють кисень, не сушать повітря. Наявність декількох нагрівальних елементів дозволяє здійснювати при необхідності регулювання потужності.

Основні вузли конструкції:

  • металевий корпус;
  • профільований теплообмінник;
  • основний нагрівальний елемент;
  • керамічна плита.

Спеціальні повітряні фільтри забезпечують чищення повітряних мас, що запобігає займанню часток пилу на керамічному покритті. Всі обігрівачі даного типу обладнані температурними датчиками і регуляторами мікроклімату.

Переваги керамічних обігрівачів

Популярність керамічних джерел тепла пояснюється наступними чинниками:

  • Кераміка - матеріал природного походження. При робочій температурі 800-1000 ° С шкідливі для людського організму речовини не виділяються. Альтернативні варіанти при неправильному використанні можуть завдавати шкоди здоров'ю (пересихання шкірних покривів, патології кришталика і ін.).
  • Високий показник ККД (в межах 90-99%). Такі дані вважаються нормою для більшості пристроїв, що працюють від електромережі.
  • В процесі експлуатації робочі елементи не піддаються окисленню, що збільшує термін служби опалювального пристрою. Металеві теплообмінники швидше виходять з ладу через корозійні процеси.
  • Оснащення конструкції вентилятором сприяє швидкому і рівномірному прогріванню приміщення. Ефект порівняємо з тепловими вентиляторами, але в іншому останні суттєво програють.
  • Завдяки фізичним властивостям кераміка тривалий час утримує тепло. Це допомагає скорочувати витрати енергії (газ або електрику), на відміну від інших пристроїв, оснащених тенами або спіраллю. Обігрів інфрачервоними приладами також обходиться недешево.
  • Компактні параметри керамічних обігрівачів і невелика вага дають можливість використовувати опалювальний прилад в малогабаритних приміщеннях, які не відбираючи корисної площі. Навіть у невеликій кімнатці знайдеться місце для установки настінної моделі. Такою перевагою не можуть похвалитися інфрачервоні прилади й масляні радіатори.
  • Сучасні моделі керамічних приладів, що пропонуються компанією Центр-Тепла мають захист від пожеж і опіків. Лицьова панель не нагрівається понад 65 °. У теплових вентиляторах спіраль відкрита, у міру накопичення пилу і інших забруднень підвищується ризик самозаймання. Натомість поверхні масляних радіаторів нагріваються так сильно, що можуть заподіяти опік.
  • Деякі моделі оснащені лампою, яка очищає поверхні і повітря від шкідливих мікроорганізмів. Асортиментний ряд поповнений пристроями зі побудованої іонізацією, що важливо для людей з ослабленим організмом.
  • Обігрівач працює абсолютно безшумно. Лаконічний дизайн корпусу і компактність гармонійно вписуються в дизайн будь-якої стилістики.
  • Деякі моделі укомплектовані пультом дистанційного керування. Це дає можливість змінювати режим обігріву, не встаючи з дивана чи крісла.