Що потрібно знати про котли Холмова

Необхідність альтернативного опалення змусила виробників обладнання зайнятися пошуком нових рішень. Зараз у продажу можна зустріти різні теплогенератори в залежності від їх виду і особливостей.

Шахтні котли з тривалим горінням піролізного типу або котли Холмова є однією з різновидів твердопаливних теплогенераторів. Вони відносяться до класу енергонезалежних і ефективних агрегатів, з примусовим або природним рухом газоповітряного середовища, а на сайті https://otoplenie-doma.net.ua/kotly-kholmova їх можна замовити по найкращій в Україні вартості. 

Ця модифікація печі відрізняється тим, що вона обладнана двома камерами - для установки теплообмінника і окремо для спалювання палива. Ці пристрої з нижнім горінням і значною висотою топки, що стало назвою для них. 

Паливо згорає внизу закритого топкового простору. Друга шахта меншого розміру, служить для догорання відхідних газів і охолодження їх в бойлері підігріву води на опалення.

Енергонезалежні пристрої контролюють температуру термостатом, встановленого на фронті конструкції. Для повноти горіння палива Подача повітря в нього, регулюється дверцятами поддува розташованої на основний двері зольника. Спеціальний обмежує затвор встановлений для того, щоб забезпечити мінімальний воздухопроход. У верхній тиловій частині агрегату знаходиться патрубок для приєднання димової труби, що забезпечує природну тягу.

Котел обладнаний клапаном-відсікачем і компенсаторами на зовнішній частині і всередині корпусу, призначених для запобігання від розриву зварних швів під час аварійного перегріву.

Принцип роботи котла

Процес генерації тепла відбувається двома способами: безпосереднім спалюванням природного палива і догоранням піролізної газової суміші, що утворюється через нестачу повітря. Частина палива тліє, виділяючи дим зі смолою і сажею. Далі гази мігрують крізь вугілля, насичуючись горючими складовими, і перетворюються в газогорючую суміш.

Ці агрегати шахтного типу - з нижнім горінням. Процес здійснюється на рівні 20.0 см нижньої зони топкового простору. Верхнє паливо чекає в гарячому резерві, поки нижня догорить. Димові гази збираються приблизно на рівні 30.0 см над паливом.

Основний обсяг первинного повітря потрапляє під колосники і переміщається в частину агрегату для піролізного догорання. Він захоплює димові гази над рівнем горіння.

Шахти розділяє перегородка, що має внизу малий просвіт, через який полум'я тягою затягується з першої камери в іншу, де завершується повне догорання горючих газів, що омивають з Т +850 С конвекційний теплообмінник.

Радіаційному нагріванню піддається опалювальний контур у водяній сорочці котла шахтного типу, остататочное тепло передається теплообміннику конвекційного типу.

Переваги використання котла Холмова

Шахтний агрегат володіє такими основними перевагами:

  • Універсальність, доступність роботи на різних видах палива, в тому числі і на рідкому для модифікованих установок.
  • Високий ККД котла, продуктивність і автономність без дозавантаження палива до 24 годин.
  • Продумана конструкція, яка спрощує обслуговування, завантаження / розвантаження здійснюються через окремі люки.
  • Надійність і безпека, тому загазованість приміщення і отруєння чадним газом, можна сказати, зведена на «нуль».

Існують певні і недоліки, зокрема підвищене сажеутворення при згорянні палива, а також досить значні габарити установки.