Поради по догляду за квітковими букетами

Досвідчені флористи стверджують: троянди і інші квіти цілком можуть залишатися свіжими протягом 2-3 тижнів, звичайно, при правильному догляді! Щоб зберегти їх на такий тривалий термін, є багато ефективних способів.

Що може краще розповісти про ваші ніжні і трепетні почуття, як не букет живих квітів? На жаль, краса рослин недовговічна, і якщо ви вирішили замовити квіти на lepestok.top, а саме там ви знайдете найкращі у Харкові букети, за умов неналежного догляду з цією красою доведеться, на жаль розпрощатись. Щоб продовжити життя рослинам і зберегти їх яскраві фарби, варто скористатися порадами досвідчених садівників і флористів.

Свіжість надовго: правила і рекомендації

  • Квіти зберігають свіжість без води не більше півгодини, потім починається зневоднення тканин. Протягом 30 хвилин поспішіть поставити їх у вазу. Якщо такої можливості немає, замовте доставку або вибирайте букети в капелюшних коробках або корзинах. Композиція вже поміщена в мініатюрний вазочку.
  • Зріжте стебла на 2 см під кутом 45 градусів. Робіть це не ножицями, а гострим ножем і під струменем води. Якщо стебла щільні, проведіть кілька поздовжніх надрізів. Це збільшить площу надходження корисних речовин.
  • Не підливайте, а міняйте воду. Вона повинна відстоятися мінімум годину, щоб хлор, що міститься в ній не скорочував життя квітки.
  • Заздалегідь підготуйте воду, якщо плануєте торжество і чекаєте гостей. Так ви будете впевнені в тому, що букет простоїть довго.
  • Не ставте вазу на підвіконнях, протягах, під прямими сонячними променями, поблизу батарей і в доступних для тварин місцях. Поєднання температурних потоків від вікна і радіатора, надмірна спека або холод, гострі котячі зуби травмують тендітні тканини квіток.
  • Регулярно обмивайте і кінчики стебла квітки на 0,5-1 см. Це запобіжить процес гниття.
  • Обприскуйте рослини. Повітря в квартирі завжди суші вуличного, тому їм потрібна додаткова волога.
  • Видаляйте зів'ялі бутони і листя. Вони не відновляться, але продовжать поглинати поживні речовини.
  • Використовуйте спеціальну підгодівлю для зрізаних квітів - крізал. Досить розвести речовину в воді, підрізати стебла і видалити з них листя. Це недороге, але ефективний засіб, який допомагає довше зберегти букет.
  • Є народні поради, як доглядати за квітами. Додають аспірин, активоване вугілля і цукор. Призначення у речовин різне. Таблетки дезінфікують рідина, а цукор живить. Але для кожного виду квітки потрібні свої умови.
  • Якщо бутон почав в'янути, влаштуйте шокову терапію: полийте окропом на 3-4 см стебла, починаючи від зрізу. Зріжте потемнілу частину. Пори рослини відкриються, і квітка почне поглинати вологу з подвоєною силою.
  • У холодну пору року букети обертають в папір, щоб створити теплий повітряний ковпак. Коли приходите в приміщення, не розгортайте відразу квіти, а зачекайте кілька хвилин, щоб не було різкого перепаду температури.

Звичайно, у кожної рослини свій термін життя, але можна його істотно продовжити, забезпечивши якісний догляд за букетом. Адже так приємно, коли будинок наповнений фарбами і ароматом живих квітів протягом декількох тижнів!