Щоб ніжкам малюка було тепло і комфортно: вибираємо зимове взуття

Напередодні холодів батькам доведеться серйозно замислитися над тим, а яке взуття купити дитині на зиму? Такому непростому вибору варто приділити особливу увагу. Адже добре підібране взуття - це запорука теплих ніжок дитини.

Зимове взуття повинно відповідати наступним вимогам:

  • бути комфортним,
  • виготовленим з дихаючого матеріалу,
  • вдягатися з легкістю,
  • мати приємний зовнішній вигляд.

Вибір настільки різноманітний, що змушує батьків стикатися з труднощами. А по посиланню обувь для детей оптом ви зможете ознайомитись з асортиментом від інтернет-магазину engros.com.ua, це взуття не тільки відповідає всім вище наведеним вимогам, а й приємно здивує цінами! 

Хто ж може порадити, яке взуття краще купити дитині на зиму? Мами шукають відповідь на форумах, спираються на досвід подруг. Але важливо пам'ятати, що кожна дитина має індивідуальні особливості. Комусь завжди жарко, а хтось мерзне навіть влітку. Завдяки сучасним технологіям, ми отримали більше можливостей зберігати ноги малюка в теплі і комфорті. Зовнішній вигляд зимового взуття теж змінюється. Якщо кілька десятків років тому на полицях магазинів були представлені тільки валянки і звичайні шкіряні чоботи з хутром, то зараз ми бачимо розмаїття моделей і варіантів зимового взуття, виконаних з використанням нових матеріалів.

Тип і матеріал зимового взуття 

Яке взуття для зимових прогулянок купити дитині, і з чого воно повинно бути виготовлене?

Шкіряні чоботи - один з найпопулярніших варіантів

По-перше, вони дуже акуратно виглядають на ніжці. По-друге, шкіряне взуття прекрасно пропускає повітря і досить еластичне. Підкладкою таких чобітків, як правило, є натуральне хутро або шерсть. Перевага даного виду взуття - це тепло, яке вона прекрасно зберігає.

Але є і мінус. Шкіряні чоботи не терплять перепадів температури. У теплому приміщенні дитині буде жарко, ступня спітніє і замерзне при виході на вулицю. Це взуття відмінний варіант для довгих прогулянок без відвідування теплих місць, і в залежності від температурного режиму, зазначеного виробником, можна носити до -30 ° С. 

Сноубутси

Вони виконані з трьох шарів. Верхній шар - текстильний водовідштовхувальний (при цьому, нога дитини «дихає»). Наступний шар - мембрана або фольга, яка виступає відбивачем тепла. І останній шар, підкладка. Як правило - це шерсть, часто з домішками синтетики. Виробники рекомендують температурний режим від -5 до -25 ° С.

Очевидна перевага даного виду взуття - універсальність. Їх легко надягати, вони не промокають і відмінно тримають тепло.

Як і шкіряні чоботи, сноубутси радують око. На кольоровій тканинній поверхні цього взуття можна знайти зображення улюблених мультгероїв або витончені візерунки. Дизайн сноубутсів не залишить нікого байдужим!

Мембранне взуття

Досить новий вид аксесуарів. Основна практична властивість - волога пропускається виключно назовні. Але при виборі цього взуття слід врахувати, що воно не зігріває ніжку. Під таке взуття необхідно надягати термошкарпетки або шкарпетки з домішками синтетики. Але є і такі моделі, в яких для виготовлення підкладкового матеріалу використовують шерсть. Такий варіант можна надягати до -30 ° С.

У догляді мембранна взуття дуже примхливе. Йому протипоказана сушка на батареї. Обов'язкова обробка водовідштовхувальними засобами, так-так верхній шар зроблений з мембрани. 

Валянки

На даний момент в магазинах величезний вибір валянок на будь-який смак. Зроблені вони з повсті або фетру. Останні мають більш гладку текстуру. Підкладкою служить шерсть або натуральне хутро.

Валянки вважаються одним з найтепліших видів взуття. При покупці валянок обов'язково віддавати перевагу тим моделям, у яких є прогумована підошва. Це взуття знову стає модним, воно може бути прикрашена вишивкою або розписом.

Дутики

Дуті чоботи, які іноді називають Аляскою. Дуже зручні при надяганні, так як легко «впускають» ніжку в чобіт. Верхня поверхня виготовлена ​​з текстилю, тому вимагає обробки водовідштовхувальними засобами. Штучне хутро робить взуття менш теплим. А ось на початку зими або в місяці сльоти такі чобітки стануть незамінними. Але не варто купувати їх як теплу зимову взуття, так як вони не практичні в морози. Відмітна особливість дутиків - це яскраві малюнки. Вони привертають увагу і викликають інтерес у малюків.

Типи і матеріал підошви зимового взуття

Ми розповіли про основні типи взуття. Але питання - яке взуття на зиму придбати дитині, залишається відкритим. Наступним важливим фактором, на який слід звернути увагу, є матеріал, з якого зроблена підошва.

Одним з критеріїв якісної підошви є її гнучкість. Це гарант зручності при ходьбі.

Є два найбільш часто використовуваних для виготовлення підошви матеріали:

  • полівінілхлорид;
  • термоеластопласт.

Перевага цих полімерів полягає в наступному - підошва не ковзає по льоду.

Третій матеріал (менш популярний, але найбільш поширений) - поліуретан. Підошва з поліуретану легка і досить гнучка. Але, поряд з цими якостями, вона пропускає холод і ковзає по утоптаної дорозі.

При виборі взуття орієнтуйтеся на погодні умови регіону і вік малюка. Адже якщо ви думаєте, яке взуття купити однорічній дитині, то вас навряд чи будуть турбувати ковзаючі властивості підошви. Малюк більше часу проводить в колясці і можливо навіть не почав самостійно пересуватися.