Реабілітація наркозалежних: як повернутися до нормального життя і не допустити повторних зривів

При діагнозі «наркотична залежність» реабілітація - обов'язкова частина процесу одужання. Закінчення курсу детоксикації означає, що подальшу роботу по закріпленню позитивного ефекту потрібно вести по інших напрямках. До цього періоду потрібно поставитися серйозно і відповідально, в іншому випадку рецидиви захворювання практично неминучі, і доведеться починати все заново.

Якщо вам вдалося умовити наркозалежного звернутися до фахівців, то це вже є маленькою перемогою, яка в майбутньому призведе від позбавлення від згубної залежності.

Особливо важливо віднестись до питання вибору клініки, і у цьому контексті хочеться порадити київський реабілітаційний центр Rehab Center, про який детальніше можна дізнатися на сайті https://rehab-center.com.ua/, саме тут на протязі багатьох років в умовах повної анонімності і конфіденційності успішно впроваджуються найновіші і і найефективніші методики психологічної допомоги людям, що страждають на алкогольну, наркотичну, та інші небезпечні залежності. 

Етапи реабілітації пацієнтів

Якщо вас цікавить, як безболісно вилікуватися від наркоманії, то сміємо вас засмутити. Даний процес точно не відрізняється простотою і легкістю. Тільки при зовсім нетривалому терміні прийому наркотиків пацієнт отримує можливість в досить короткий термін знову повернутися в форму. Його зв'язки з суспільством ще не обірвані, а організм не так сильно підсів на дію дурману. Якщо ж наркозалежний страждає від недуги тривалий час, то процес одужання також буде складним і довгим.

Реабілітацію пацієнта можна розділити на кілька основних етапів:

  • Детоксикація. Відразу ж після потрапляння пацієнта в спеціалізовану установу, слід провести детоксикацію організму. Це складний і дуже важкий процес, під час якого наркозалежний буде проходити через великі страждання.
  • Медична допомога. Подібний спосіб життя негативно позначається на фізичному розвитку організму. Тому потрібен певний час, щоб пацієнт знову відчув здоров'я в своєму тілі. Це досягається шляхом спеціальних вправ і прийняття препаратів, які зміцнюють організм. Саме вони допомагають полегшити процес детоксикації.
  • Психологічна допомога. Після проведення детоксикації настає час психологів. Пацієнту необхідно прищепити думку про те, що подібний деструктивний спосіб життя ні до чого доброго не приведе. Таким чином людина отримує можливість назавжди позбутися від спокуси прийняття наркотиків.

Якщо ж вас цікавить, скільки потрібно часу людині для реабілітації від наркоманії, то цей аспект безпосередньо залежить від тривалості залежності. Дійсно вольова людина зможе позбутися згубної звички за кілька тижнів в тому випадку, якщо він зовсім не довго був під впливом дурману. А ось наркозалежним з досвідом доведеться пройти багатомісячний і складний курс лікування.

Тільки за допомогою спеціалізованих установ залежні від наркотиків люди отримують можливість повернутися до нормального способу життя.

Програма реабілітації наркозалежних

Реабілітаційні програми, як правило, досить тривалі. Їх повний курс становить не менше трьох місяців і, в окремих випадках, доходить до шести місяців. І кожна хвилина цього часу у реабілітантів буде чітко і правильно розписана. Реабілітація наркомановТакой підхід до програми реабілітації виключає будь-яку можливість залежної людини відсторонитися від необхідного процесу повної реабілітації.

Під час програми реабілітації кожен її учасник виявляється втягнутим в повну взаємодію з кращими психологами і консультантами, з самими різними фахівцями в області соціальної взаємодії, з цікавими здоровими людьми і своїми близькими. Тобто, програма реабілітації наркозалежних, практично, виключає можливість невиконання її правил.

Переваги реабілітації хворих на наркоманію в центрі Rehab Center

  • У центрі реабілітації з пацієнтами працюють виключно досвідчені психологи і фахівці, які пройшли багаторічну підготовку.
  • Експерти консультують і ведуть спостереження в динаміці.
  • Проводиться комплексна взаємодія з сім'єю наркозалежного. Важливу роль набуває допомогу у влаштуванні на роботу, адже слід почати життя з чистого аркуша.
  • Центр реабілітації надає комфортні умови перебування в екологічно сприятливому районі - це багато в чому сприяє зміні сприйняття світу.