Особливості реставрації ванн

З роками будь-яка ванна поступово втрачає свій вигляд. На ній з'являються відколи, іржа, патьоки, ванна стає шорсткою і неприємною на вигляд. Якщо у вас є в достатку гроші, ванну можна поміняти. А якщо ні? Що робити в цьому випадку?

Сьогодні існують різні способи реставрації ванн. На ринку можна знайти без проблем велику кількість матеріалів, за допомогою яких можна повернути ванній колишню новизну. Звичайно ж, самотужки з цим завданням не впоратись, а тому на сайті novavanna.kiev.ua замовляйте досвідчених фахівців компанії "Новая-Ванна", які в своїй роботі використовують Plastall, і інші якісні матеріали провідних виробників.

Існує кілька способів реставрації. Розглянемо їх докладніше.

Реставрація емальованої поверхні ванни

Якщо у вас чавунна й сталева ванна, то вам підходить перший спосіб. Нанесення емалі є довно випробуваним і ефективним способом реставрації.

Нанесення емалі нагадує фарбування, тільки замість фарби використовується спеціальна емаль. Причому емалеві фарби бувають двох видів - рідкі і густі. Перші розпорошуються в кілька шарів, інші наносяться валиком або пензликом в 1-2 шари.

Покриття ванни емлью сьогодні коштує не дорого, при цьому не потрібен демонтаж ванни, зняття зливу і т.д. Емаль підходить як для чавунних, так і для сталевих ванн.

Єдине, що потрібно пам'ятати перед нанесенням емалі - ванну потрібно підготувати. Посипати старе покриття ванни абразивним порошком, потім зчистити її допомогою наждачного паперу або шліфувальним кругом. Після цього необхідно обробити ділянки покриті іржею перетворювачем іржі і витримати півгодини. Далі це місце потрібно потім зачистити наждачним папером і змити водою емаль і крихту.

Після цих процедур необхідно ретельно обробити ванну знежирювачем, до країв налити гарячу воду і дати ванні прогрітися 10 хвилин, потім злити воду і витерти насухо безворсовой серветкою, щоб не залишити на поверхні ворс, волосся або нитки. Чистоту ванни від цих елементів потрібно ретельно перевірити.

Лише після цього можна приступити до нанесення емалі. Наносити потрібно згідно з інструкцією. Після завершення робіт ванні потрібно дати відстояти не менш тижні.

Реставрація рідким акрилом

З появою спеціального матеріалу - стакріл, з'явилася нова можливість якісної реставрації ванн. Стакріл був спеціально розроблений для реставрації ванн. По суті це акрил і затверджувач його.

Стакріл має хорушую в'язкість, текучість, але найголовніше цей полімер має функцію відкладеної полімеризації, що дозволяє проводити роботи якісно без поспіху, так як сам акрил дуже швидко застигає.

Після реставрації рідким акрилом ванна стає більш захищеною, так як акрил володіє механічною і ударною міцністю вище, ніж у емалі.

При реставрації ванни рідким акрилом також потрібно підготувати ванну. Кроки ті ж, що і при підготовці до покриття емаллю. Потім слід приготувати акрилову суміш згідно інструкції і нанести його.

Після цього ванну не можна використовувати від однієї до чотирьох діб, так як буде відбуватися прецес полімеризації акрилу. Час залежить від виду суміші, але краще вибирайте з большітм часом сушіння. Від цього залежить якість покриття.

Реставрація шляхом установки вкладиша

Це найпростіший спосіб, втім і найдорожчий. Вкладиш, виготовляється в заводських умовах, а потім після очиски і обезжирювання ванни його встановлюють всередину ванни. Обов'язково потрібно перевірити стиковку зливних отворів, а також обрізати виступаючі за край ванни частини вкладиша. Після цього наноситься наносять спеціальний клей на внутрішню поверхню ванни і зовнішню сторону вкладиша і з'єднують їх. Стики обов'язково потрібно герметизувати силіконом.

Після закінчення цих робіт в ванну потрібно залити холодну воду і залишити на добу. Після цього ванній можна користуватися. Термін дії вкладиша досягає 15 років.

Який із способів реставрації ванни вам вибрати, вирішуйте самі. А щоб допомогти вам у цьому - на закінчення невеликий ролик.