Електрошокер: історія пристрою і технічна сторона питання

На ринку сьогодні представлений великий асортимент сучасних моделей електрошокерів з дуже різними технічними характеристиками, серед яких можна підібрати собі найбільш підходящий, орієнтуючись на свої бажання і потреби.

В першу чергу потрібно зрозуміти, навіщо Вам шокер. Для захисту від нападу, захисту від собак, як "аргумент" в конфліктній ситуації або просто "щоб був"? Вибираючи Електрошокер в інтернет-магазині wei-shi.com.ua, ви можете бути впевнені, що знайдете тут модель, яка потрібна саме вам, також в любий зручний час ви зможете отирмати безкоштовну консультацію щодо вибору і використання.

Історія винаходу

Історія електрошокових пристроїв має давнє коріння. Згадаймо хоча б досліди Фарадея і Гальвані. Уже в той час було доведено незаперечний вплив електричного струму на м'язову тканину живого організму. На початку XX століття американець Генрі Діксон створив перший електрошокер. Це пристосування тоді отримало назву «електричний хлист», під яким Діксон і запатентував свій винахід.

«Електричний хлист» представляв собою палицю з двома електродами і призначався для того, щоб з його допомогою тримати в покорі велику і дрібну рогату худобу. У разі непослуху тварина отримувала розряд струму.

Сучасного вигляду електрошокерам надав Джон Ковер. Свій винахід він назвав «Зброя для знерухомлення і затримання», запатентувавши його в 1974 році. Тільки електрошокер Ковера призначався вже не для тварин, а для людей. У зв'язку з цим Ковер уважно ставився до питання впливу його пристрою на організм людини. Головним критерієм була безпека. Дослідження показали, що електрошокер не може привести до незворотних травм і зупинці серця.

Пристрій Ковера передбачав вплив на людину змінним струмом високої напруги. Перш за все, електрошокер призначався для використання поліцейськими. Електрошокер став прекрасною альтернативою бойовій зброї, оскільки його застосування не завжди обґрунтована і не завжди можливо. Крім цього, в результаті стрілянини можуть постраждати оточуючі. Електрошокер має цілеспрямований вплив, що виключає нанесення шкоди безневинним людям. У зв'язку з цим, електрошокер Ковера був запущений в серійне виробництво, а так само був включений в список спеціальних засобів впливу.

Вибір електророзрядних пристроїв зараз надзвичайно різноманітний, в продажу зустрічається величезна кількість різних моделей, і зорієнтуватися в цьому асортименті не так-то просто. Тому перед тим, як вибрати шокер для самооборони, необхідно детально розібратися в їх основні відмінності, характеристиках і функціональне призначення.

Вибір електрошокера для самооборони: основні критерії

Зараз будь-який інтернет-магазин радий запропонувати покупцеві безліч моделей іскрових розрядників. Переглядаючи каталоги, звертайте увагу, в першу чергу, на такі параметри:

  • Категорія потужності. Для оборони підходять пристрої виключно першого (паралізатор) і другого (дезоріентатори) класу. Перші більш ефективні, так як здатні знерухомити ворога в деяких випадках нокаутувати його. Другі - дешевше, безпечніше, простіше, але здатні тільки приголомшити агресора.
  • Напруга. Мінімальний вольтаж шокера для продуктивного захисту - 10-12 000 кіловольт. Чим вище це значення - тим більше нищівним буде удар, тим імовірніше дуга проб'є одяг. Експерти рекомендують вибирати шокери від 20 000 кіловольт.
  • Тактова частота. На цей параметр слід звернути особливу увагу перед тим, як вибрати електрошокер від собак. Кращим відлякуючим ефектом володіють пристрої 300-350 Гц. Така частота іскроутворення дозволяє досягти гучності тріска 100-110 дБ, що в органах слуху тварин викликає не просто неприємні відчуття, але і відчутний біль.
  • Форма і система електродів. Є дві основні системи: голчасті й пластинчасті електроди. Голчасті краще діють проти щільно одягненого ворога, але для досягнення ефекту обидва електроди повинні бути притиснуті до тіла з граничною силою. Пластинчасті або «коронарні» менш вимогливі до сили і розі притиснення, але товста тканина їм «не по зубах».

Як вирішити, який шокер підійде саме вам

Класичні шокери оптимально підходять співробітникам охоронних фірм, силових структур, сторожам. Це - досить великі, зазвичай гранично потужні, високовольтні прилади з масивними електродами, які прийнято носити на поясі, в спеціальному чохлі.

Електророзрядні ліхтарики - кращий вибір для велосипедистів, власників собак, а також - всіх громадян, які часто переміщаються по погано освітлених районам.

Водіям підійде також ексклюзивна категорія - електрошокові кийки. Це - великі, дуже потужні пристрої в ударотривких корпусах, з можливістю нанесення ударів і постановки блоків. Для пішохода вони навряд чи будуть зручні, а ось в кабіні авто для шокера-біти місце завжди знайдеться!

І, нарешті, покупцям, які цінують свободу пересування і не бажають тягати при собі громіздкі прилади, а також жінкам краще вибирати електрошокери мініатюрного класу або розрядники-«хамелеони», замасковані під той чи інший побутовий предмет.