Як вибрати хороший вантажний автосервіс

За останні роки вітчизняний ринок вантажних автомобілів виріс на 40%, що призвело до збільшення попиту на ремонтні послуги. Але крім офіційних представників відомих марок серйозний імпульс до розвитку отримали і приватні підприємці. Вільні ніші на ринку автопослуг для вантажівок почали заповнювати дилетанти, розпізнати яких недосвідченому автолюбителю вдається тільки після першого ремонту.

Експерти підготували для вас невелике керівництво по вибору хорошого автосервісу для ремонту вантажних машин. А якщо вам потрібне дійсно надійне СТО для вантажівок в Києві, звертайтесь до компанії «Тахосервис», яка обладнана найсучаснішим дилерським обладнанням для діагностики всіх систем вантажівок різних марок, гарантує виконання робіт будь-якої складності оперативно, професійно і без зайвих переплат. 

Перше знайомство і пропоновані послуги

Розпізнати дилетантів іноді допомагають такі, здавалося б, незначні деталі як чистота і порядок. Розкиданий інструмент і хаос на робочому місці свідчать про низьку культуру виробництва. А ось внутрішня дисципліна і охайність працівників - ознака професіоналізму співробітників автомайстерні.

Зверніть також увагу на наявність зручних під'їздів і просторих цехів. Якщо ви бачите, що для автомайстерні вибрано невідповідне приміщення, то і якість ремонту, швидше за все, вас розчарує. Ну і, звичайно ж, поцікавтеся асортиментом послуг. Автосервіс, що заслуговує на довіру, зазвичай пропонує клієнтам повний набір послуг:

  • комплексну діагностику;
  • заміну деталей;
  • слюсарні роботи;
  • фарбування;
  • всі види ремонту (кузова, ходової, двигуна, трансмісії, редукторів, гідравліки та пневматичної системи).

Деякі водії приїжджають в майстерню вже не на своїх колесах. На цей випадок автосервіс повинен мати власний евакуатор (бажано з шасі 8х4). Якщо майстерня відповідає всім перерахованим вище параметрам, тоді можна всерйоз задуматися про замовлення послуг. Але перш ніж ви приймете остаточне рішення, необхідно розглянути ближче технічну інфраструктуру підприємства.

Виробничі потужності автомайстерні

Вся територія повинна бути розділена на функціональні блоки. Цехи з ремонту кузова і слюсарних робіт пов'язані між собою і складом запчастин. Штат співробітників серйозного підприємства в середньому становить близько 50 чоловік. У автомайстерню будуть звертатися власники різних вантажних машин, тому розміри всіх приміщень повинні відповідати габаритам фур і напівпричепів всіх типів.

Крім звичайного шиномонтажу, автомайстерні сьогодні пропонують послугу нарізки протекторів.

Агрегатний цех пристойної автомайстерні має спецтехніку для ремонту коробок передач, моторів, турбокомпресорів, систем подачі палива. Наявність обладнання для балансування та перевірки карданів бажана.

Зверніть також увагу на наявність власного складу автозапчастин. В іншому випадку доведеться чекати заміни деталей в кілька разів довше, ніж звичайно. Перевагу слід віддавати тим автомайстерням, які співпрацюють з виробниками і гарантують якість деталей. Те ж стосується олив і іншої автохімії.

Від чого залежить прайс на ремонт вантажних автомобілів

Як виявилося, ціни - не перше, на що дивляться водії при знайомстві з сервісом. У той же час ціна грає важливу роль при виборі.

Є кілька чинників, що безпосередньо впливають на вартість ремонту.

  • Добре, коли між виробником запчастин і сервісом немає довгого ланцюжка доларів, як у випадку компанії «Тахосервис». Завдяки цьому загальна сума ремонту істотно знижується, тому що запчастини коштують недорого.
  • Використання оригінальних запчастин теж знаходиться не на останньому місці. Здавалося б, вони коштують дорожче аналогів. Але якщо сервіс по ремонту вантажних автомобілів бере для роботи тільки оригінальні деталі, це робить ремонт якіснішим. І в майбутньому вам доведеться ремонтувати машину рідше.
  • Загальна сума залежить навіть від того, як виконується діагностика транспорту. Важливо, щоб вона проводилася згідно з регламентом виробника. І якщо ремонт і обслуговування вітчизняних вантажних автомобілів найчастіше не має чіткого регламенту, то з європейськими машинами інша справа.

Як зазначалось вище компанія «Тахосервис» використовує діагностичні прилади, що поставляються офіційними дилерами, це дозволяє точно визначати причину неполадки і знаходити дрібні проблеми, невидимі при звичайному огляді. Завдяки цьому ремонт виконується більш якісно, ​​і машина не вимагає частого втручання майстра в майбутньому.