Гарячий тур чи раннє бронювання: що вигідніше

Як правило, перед людиною, яка прагне замовити бюджетний відпочинковий тур стоїть вибір: раннє бронювання допоможе недорого відпочити в сезон, по гарячій же путівці - "халявні" ціни, але вже не в кращі готелі і під кінець сезону.

Раннє бронювання: особливості

Знижка на такий тур формується тільки завдяки готелям, які пропонують більш низькі ціни. Вони надсилають туроператорам прайси, знижки до 30%. Тому, чим раніше ви бронюєте готель, тим він виходить дешевше. У цьому ви зможете переконатися скориставшись на сайті https://tokio-travel.com вигідними пропозиціями від турагенства ТОКIO.

За раннього бронювання часто беруть Іспанію, Туреччину, Болгарію, Грецію та інші країни Середземномор'я. Найчастіше підходить для морського відпочинку або запланованого. Наприклад, на Новий рік. Як правило, вигода становить 20-30%.

А тепер про основні особливості даного варіанту:

  • Може бути "карусель" з туроператором, який ще до сих пір і не сформував свою чартерну програму на наступний сезон. Тобто, готельні знижки вже є, а з літаками плутанина. І зовсім незрозуміло, за такою ж ціною будуть вильоти. Так що закладають середню вартість.
  • Серед незаперечних переваг раннього бронювання - у вас є можливість вибрати з безлічі готелів. Якраз найбільш нормальні готелі заповнюються заздалегідь.
  • Такі тури зазвичай бронюють люди, які вже чітко знають, коли у них буде наступна відпустка, вже були в конкретному готелі і хочуть в нього потрапити знову.
  • Раннє бронювання дуже популярно серед жителів країн-європейок, у яких життя буквально розписано на рік уперед.
    Такі тури можуть бути досить вигідними в абсолютно різні країни.
  • Дати вильотів можуть поміняти. І тоді вийде зовсім нецікава для вас ситуація, якщо ви вже домовилися з керівництвом, що йдете в певні дати у відпустку. А ваші колеги розібрали для своєї відпустки сусідні тижні. Опиняєтеся в дуже делікатній ситуації, тому що доведеться або "петляти" на роботі, або втрачати гроші через вже придбаний тур, який вам пропонують просто зрушити.
  • Зручність рейсу. У вас є можливість підібрати час вильоту під себе.
  • При ранньому бронюванні зазвичай ви платите тільки 50% від вартості туру. А все інше - вносите частинами. Головне повністю розрахуватися за два тижні до поїздки.
  • З недоліків - форс-мажори. Ви можете втратити від 50 до 100% від вартості путівки. Уважно читайте умови договору з туроператором і уточнюйте умови повернення коштів у разі, якщо у вас не вийде вилетіти.
  • Надійність туроператора. Не можна передбачити, наскільки надійна фірма, якій ви заплатили. За півроку вона може лопнути.

Що потрібно знати про гарячі путівки

Давайте розберемося, що це взагалі таке. Оператор викуповує як місця на борту у певної авіакомпанії, так і робить бронь в готелях. Якщо тури не розбираються, він зазнає збитків. Тому, йому вигідніше запропонувати тури мало не по собівартості, але щоб туди поїхали люди і він не залишився в мінусах.

Реальна гаряча путівка - це не більше тижня до вильоту. "Синім полум'ям" вона палахкотить за 2-3 дня. Саме тоді ви зустрінете найбільш красиві ціни. Якщо поспостерігати, наприклад, той же популярний в українців Єгипет, за пару днів до вильоту ціна з 10 тис. Може впасти до 7 тис. на людину. Потрібно мати сталеві нерви, щоб сидіти і чекати, не брати тур по непоганим цінами, щоб дочекатися ще більш солодких. Коли ціна падає, тури розбирають буквально моментально. Головне - встигнути!

Щодо особливостей:

  • Ви практично повинні сидіти на валізах, і бути готові до вильоту за два-три дні. При цьому ви не знаєте чітко дати повернення. У вас повинен бути дуже гнучкий графік і можливість підлаштуватися під тур.
  • Гарячих турів на дійсно хороші готелі ви практично не зустрінете. Зазвичай недозаповняются готелі, які не блищать найкращим сервісом.
  • Ідеальний варіант для бюджетних подорожей.
  • Не варто особливо розраховувати на гарячі путівки у свята або в сезон. Зазвичай вони з'являються, коли наступає низький сезон.
  • Можна перечекати з покупкою путівки так, що просто не виявиться місць на рейсі. І ви ніяк не зможете виїхати за дешевою ціною.
  • Є така собі гра в рулетку, коли ви не знаєте, де вас чекає удача. Часто пропонують якраз на гарячі путівки: може бути дешевше. Але не найкращий готель.
  • Зазвичай в далекі напрямки, наприклад Домінікани і Мексики реальних гарячих путівок немає. Все тому, що перельоти здійснюються регулярними перевізниками, а не чартерними рейсами. І таких викидних цін на дешеві перельоти просто не буде. Інша справа Туреччина чи Єгипет.
  • Сезонність. Вам доведеться померзнути в тій же Туреччині або Єгипті, тому що в гарячий сезон викидних цін не дочекатися.
  • Завжди варто звертати увагу на новини. Дешеві путівки можуть говорити про те, що в країні пройшла серія терактів і людей просто хочуть привернути красивими цінами. Так було і в Туреччині, і в Єгипті.