Мезотерапія взимку: особливості проведення процедури

Процедура мезотерапії в естетичній медицині з'явилася досить давно, але до цих пір викликає велику кількість запитань: які ускладнення провокує процедура, кому протипоказані сеанси, чи небезпечна вона, коли краще її робити, в якому віці і ще багато подібних питань. Сьогодні крім цих питань поговоримо ще і про те, чи можна робити мезотерапію обличчя взимку.

Останнім часом косметологи все частіше зводяться до того, що сезонні заборони проведення мезотерапії є відносними. Аргументуючи це соціальним фактором, закордонним досвідом та індивідуальними особливостями пацієнта.

Однак саме зимовий період є найкращим часом, коли слід проводити не тільки мезотерапию, а й інші ін'єкційні методики, так як процес загоєння відбувається швидше, а травмовані тканини не піддаються впливу ультрафіолету. До речі, в Польщі дану процедуру можна замовити в klinika medycyny estetycznej Vivabeauty Wroclaw, тут також на найвищому рівні вам зроблять лазерну епіляцію, професійний манікюр, нарощування вій, перманентний макіяж. 

Взимку на шкірні покриви впливає суворе зовнішнє середовище. Сильні пориви вітру і мороз призводить до того, що наша шкіра втрачає еластичність і отримує мікротравми, а сухе повітря в приміщеннях і перепади температури зневоднюють її.

Показання до застосування

«Уколи краси» в зимовий час допомагають заповнити дефіцит вітамінів, прибрати зморшки, поліпшити загальний стан шкіри, зволожити і підготувати шкіру до літнього періоду, усуне лущення і інші сліди зимового сезону. Тому мезотерапію взимку можна використовувати в наступних випадках:

  • для захисту від різких перепадів температури;
  • для усунення темних кіл і зморшок;
  • для боротьби з наслідками штучного опалення, обвітрювання;
  • для поліпшення кольору шкіри і загального стану;
  • для підвищення тонусу і еластичності.

Особливості складу препаратів

Щоб перешкодити сезонним проявам шкірних дефектів, необхідно направити комплексний догляд за шкірою на формування гідрорезервів, завдяки якому вдасться заповнити і врегулювати водний баланс.

Мезотерапія взимку чудово виступає в ролі захисника від негативного впливу морозів і вітру. Тому важливо правильно підібрати активні речовини для мезококтейля, щоб препарат не тільки усував наявні проблеми, а й справлявся зі своєю зимової «завданням». Для цього необхідно до складу препарату включити:

  • гіалуронову кислоту - вона насичує клітини вологою і сприяє виробленню власної;
  • витяжки лікарських рослин - вони покращують колір обличчя, позбавляють від сухості і лущення, мають заспокійливу і антиоксидантну дію;
  • вітаміни - насичують шкіру важливими мікроелементами, протистоять стресам і впливу зовнішнього середовища.

Постпроцедурний період

Незважаючи на те, що сеанси мезотерапії рекомендовано проводити в зимовий час, існує кілька особливостей, які допоможуть в постпроцедурний проміжок часу.

Взимку з особливою обережністю потрібно використовувати зволожуючі креми. Якщо в морозний день, перед тим як вийти на вулицю нанести такий крем, то можна зіткнутися з негативним впливом перепаду температур.

З цієї ж причини на додаток до сеансів краще застосовувати крем з гіалуроновою кислотою.

Взимку в сонячні дні сонце також активно впливає на шкірні покриви і щоб не отримати мікротравм - краще використовувати захисні креми.