Світловідбиваючі елементи: чи підвищиться безпека пішоходів

Як відомо, на початку листопада відповідною постановою Кабміну були внесені поправки до Правил дорожного руху, зокрема про необхідність використання пішоходами в темну пору доби при неналежній видимості світловідбиваючих елементів.

Як відомо, світловідбиваючі елементи моментально підсвічуються в темряві яскравим білим, чи жовтуватим кольором. Якісна світловідбиваюча стрічка на одязі, яку можна замовити по посиланню, наклейка на рюкзаку, захисний філер на сідушці велосипеда або мопеда прекрасно підсвічуються з відстані більше 300 метрів. Таким чином, водій транспортного засобу, побачивши підсвічування від відбиваючого елемента, завчасно буде поінформований про перешкоду або рух іншого транспортного засобу, пішохода.

Що отримуємо в реальному житті

Найчастіше освітлення в умовах міської їзди бажають залишати кращого, не кажучи вже про нічне підсвічуванні доріг між містами. Така поїздка вимагає максимальної концентрації, так як видимість в темряві обмежена дальністю світла від фар автомобіля.

На жаль, в таких умовах часто трапляються наїзди на пішоходів, велосипедистів які рухаються вздовж проїжджої частини без світловідбивних розпізнавальних знаків.

Навіть невелика світловідбиваюча смужка на одязі підвищує вашу помітність в темряві в 10 разів. При потраплянні світла від фар автомобіля, який їде позаду або по смузі зустрічного руху буде бачити вашу яскраву підсвітку з відстані 300 метрів. Потенційно в обидві сторони відображення видно більше ніж на 0.5 км.

Таким чином світловідбиваюча стрічка для тканини, ручна нашивка з світлоповертачем, браслет-флікер зроблений з якісних матеріалів підвищує помітність в темряві на величезну відстань. Простий і недорогой аксесуар - додаткова міра безпеки здатна вберегти від нещасного випадку, або аварійної ситуації.

На наше глибоке переконання, світловідбиваючі елементи підвищують безпеку дорожнього руху, повинні стати невід'ємною частиною дорожнього будівництва в цілому. Так, наприклад дорожня світловідбиваюча фарба підсвічується в темряві білосніжним кольором, буде показувати напрямок дороги на відстань понад 200 метрів. Небезпечні повороти, виїзди, огорожі, будуть помітні для водіїв завчасно.