Як вибрати перехідники для каналізаційних труб?

Монтаж каналізації в приватному будинку неможливий без перехідників для каналізаційних труб. Такі перехідники використовують для з’єднання каналізаційних труб між собою.

Сьогодні ми поговоримо про основні види та особливості таких перехідників, а також дізнаємося як їх правильно вибирати.

Застосування перехідників для каналізаційних труб

Перехідники для каналізаційних труб виконують функцію трубного з’єднання. Основна властивість таких перехідників полягає в тому, що вони можуть з’єднувати між собою деталі виконані з різних матеріалів та різного діаметру. Перехідники для каналізаційних труб частіше всього виготовляють з таких поширених матеріалів як поліпропілен, сталь, чавун та ПВХ.

В залежності від призначення перехідники поділяються на такі основні типи як ексцентричні та концентричні. В першому випадку перехідник використовують для горизонтально розташованих труб. В другому випадку перехідник застосовують якщо каналізацію змонтовано вертикально. В окремих випадках роль перехідника виконує редукція каналізаційна, яка може бути його альтернативою.

Класифікація перехідників

Існує кілька видів перехідників, які відрізняються між собою за типом конструкції та за призначенням. Розрізняють перехідні муфти, куточки, перехідники у вигляді хрестовини, компенсатори а також обводи.

За допомогою перехідних муфт з’єднують труби однакового діаметру. Своєю формою вони нагадують невеличку бочку. Зовнішній діаметр такого перехідника дорівнює внутрішньому.

Перехідники у вигляді куточків мають вигин від 45 до 90 градусів. Вони мають спеціальне різьблення, що дозволяє під’єднати перехідник до змішувача. На тих ділянках, де потрібно під’єднати кілька труб одночасно використовують перехідники у вигляді хрестовини. Перехідники-обводи застосовують тоді, коли необхідно обминути трубу. За допомогою перехідників компенсаторів згладжують перепади температур.

Як вибрати?

При виборі перехідників враховуйте наступні нюанси:

  • Орієнтуйтеся на загальну схему каналізації.
  • Використовуйте перехідники одного типу.
  • Застосовуйте перехідники від одного виробника.
  • Для внутрішньої каналізації в приватних будинках використовуйте перехідники діаметром 50 мм.
  • Для зовнішньої каналізації застосовуйте перехідники діаметром 200 мм.