Психотерапія онлайн: в яких випадках ефективна

Якщо Ви все ще сумніваєтеся - чи допоможе психолог, тоді Ви повинні знати, що проблеми, конфлікти, хвороби, кризи приходять в наше життя лише з однією метою - дати нам шанс змінити Себе!

Багато хто вибирає терпіти, скаржитися і нічого не робити. Часто тому, що не знають з чого почати. А практикуючий досвідчений психолог онлайн Олександр Орлов знає і тут для того, щоб допомогти Вам знайти упевненість в собі, жити гармонійним повноцінним життям, навчитися зберігати баланс між особистим життям, побачити Себе в майбутньому.

Коли ваш друг або подруга каже: «Сьогодні не вийде зустрітися - у мене консультація з психологом», які думки з'являються у вашій голові? Швидше за все такі:

  • Психічні проблеми
  • Серйозні проблеми в стосунках 
  • Намагається позбутися залежності
  • Може, якісь проблеми в сім'ї

Зазвичай ці причини не відповідає дійсності. Адже часто термін "психолог" наводить на негативні думки несправедливо. У психології існує безліч різних підходів: від психодинамічної терапії при депресії до екзистенціальної, яка допомагає знайти сенс життя.

І хоча існують методи, призначені для роботи з різними психічними розладами - панічними атаками, неврозами, стресом і іншими станами - безліч підходів направлено на просте поліпшення якості повсякденного життя.

Так з чим же здоровій людині допоможе психолог онлайн? Ось чотири цікаві причини, через які люди все частіше йдуть на психотерапію:

Рішення проблем на роботі

Дорослішати дуже важко - як тільки ви починаєте працювати, здається, що навіть час працює проти вас. Робота часто супроводжується серйозними розумовим навантаженням, стає складно розібратися в нескінченному потоці думок. Стрес через перевантаження призводить до занепаду сил і зривів. Зміна роботи теж створює підвищення навантаження на свідомість. А ще є люди, які називають себе трудоголіками і просто не можуть піти з офісу.

Хороший психолог здатний визначити ситуації, які можуть завдати шкоди здоров'ю і роботі. На щастя, багато людей вчасно звертаються до фахівців. Психологи допомагають їм впоратися з подібними ситуаціями, щоб не виявлялися негативні емоції, робота і сім'я були збережені, а разові складності забуті.

Проблеми в стосунках з людьми

Коли пара йде до психолога, це не обов'язково означає, що відносини руйнуються. Часто партнери просто хочуть їх зміцнити. Психотерапія не обмежується романтичними стосунками - іноді поширюється навіть на прості дружні. Ніхто не ідеальний, і в парі не завжди виходить знайти спільну мову один з одним.

Для таких пар заняття з психологом - спосіб відкрити нові можливості спілкування за допомогою посередника. Терапія пари або сімейна терапія, в залежності від обговорюваних тем, може складатися з елементів системного підходу, особистісно-центрованої терапії, транзактного аналізу, гештальт-терапії та ВПТ.

Згода людини брати участь в психотерапії - це великий крок у зміцненні відносин. Обидві сторони хочуть відкрито і чесно поділитися своїми думками і почуттями, що може виявитися дуже корисним, особливо, коли відносини тільки розвиваються. Психотерапевти можуть вказати на виниклі перешкоди і зберегти ваші відносини - як платонічні, так і любовні - щасливими і здоровими.

Підтримка у вихованні дітей

Як робота і відносини, виховання дітей - процес далеко не з простих. Проблеми виховання дітей носять загальний характер. Всі відчувають стрес у зв'язку з цим і думають про те, як стати кращими батьками.

Психологи здатні перевірити вашу поведінку як батька, а також виявити труднощі у дитини. Сімейні психотерапевти можуть висунути пропозиції, які допоможуть усунути наростаючі проблеми. Часто психолог радить батькам періодично відволікатися від батьківських обов'язків, щоб відновитися. Консультації з психологом здатні допомогти в досягненні цієї мети. З її допомогою вийде позбутися складнощів і знайти взаєморозуміння в спілкуванні з дітьми.

Зрозуміти і прийняти себе

Іноді нам всім потрібен голос розуму, який здатний кинути виклик негативним внутрішнім думкам. Люди йдуть до психолога за позитивним думкою, яке здатне підштовхнути їх до прийняття себе - це саме те, з чим допоможе професійний психолог.

Саме психотерапія - це найкращий шлях до отримання реального уявлення про світ і себе. Іноді правда про те, хто ви є насправді, навіть приємніша, ніж здається на перший погляд. Нерідко люди вважають заняття з психологом в першу чергу лікуванням різних психічних розладів. Однак ті, кому потрібно психотерапія, далеко не завжди мають розлади в їх звичному розумінні. Дуже часто такі люди просто шукають нові способи поліпшити своє життя.