SMM як ефективний інструмент розкрутки бізнесу

Поки більшість використовує соціальні мережі для розваг і спілкування з близькими, інші люди з їх допомогою заробляють гроші. Як у них це виходить?

Якщо ви хоч трохи цікавилися цим, то напевно чули про таке поняття, як SMM. Подібний вид діяльності стає все більш популярним, затребуваним і високооплачуваним, а фахівці цієї галузі, зокрема агенції UAATEAM, одним з напрямків діяльності якої і є маркетинг в соціальних мережах, дозволяють компаніям збільшити продажі і постійно залучати нових клієнтів.

SMM - що це

Термін SMM (Social Media Marketing) прийшов з англійської мови і розшифровується як соцмедійний маркетинг.

Загалом SMM - це технологія розкрутки, що грунтується на залученні цільової аудиторії з соцмереж, і інших інтернет-спільнот.

SMM вважається ефективним методом отримання прибутку, так як соціальні мережі мають величезне охоплення - мільйони людей в день. Середньостатистичний користувач інтернету приділяє користуванню соцмережами приблизно 8 годин на тиждень.

Тут люди не тільки спілкуються, слухають музику, дивляться веселі картинки або діляться смішними відео, але також шукають роботу, читають новини, заводять корисні знайомства, будують бізнес.

SMM-просування має на увазі створення корпоративного аккаунта, роботу з існуючими передплатниками і залучення нових. Основний упор робиться на створення вірусного контенту, який розповсюджується передплатниками і спонукає інших людей передплатити групу, паблік або сторінку.

Можливості SMM-просування для бізнесу

SMM - це відмінна можливість залучити нових клієнтів і збільшити продажі. Просування в соціальних мережах надає бізнесу можливість взаємодіяти з користувачами безпосередньо:

  • ознайомлювати з брендом, підвищувати лояльність і впізнаваність;
  • отримувати відгуки про пропонований товар чи послуги;
  • ініціювати дискусії, опитування для виявлення потреб аудиторії;
  • працювати з негативними відгуками;
  • спонукати користувачів зробити цільове дію: перехід на сайт, дзвінок, замовлення товару або послуги;
  • підігрівати клієнтську базу для подальшої співпраці.

Особливості SMM-просування

Основне завдання SMM-розкрутки полягає у формуванні позитивного образу бренду і підвищення його впізнаваності в соцімережах. Роботу по просуванню в соціальних мережах потрібно починати з визначення цільової аудиторії за такими ознаками:

  • стать і вік;
  • вид діяльності;
  • місце розташування;
  • проблеми клієнта, які вирішує товар або послуга;
  • пошукова активність користувача в соціальних мережах;
  • хобі та звички клієнта.

Далі вибираються пріоритетні соціальні мережі і стратегія подачі контенту, створюються групи, сторінки або паблік, створюються візуальні елементи бренду.

SMM-просування включає в себе не тільки роботу з цільовою аудиторією, але і з негативними відгуками: відповідати коментаторам слід ввічливо, намагаючись запропонувати рішення їх проблеми. 

І насамкінець зазначимо, що інформація надана з сайту компанії Uaateam, яка займається просуванням в соц. мережах