5 порад щодо вибору ділового щоденника

Діловій людині для планування справ необхідно придбати відповідний блокнот, який представлений в широкому розмаїтті. Це може бути стильний діловий щоденник в твердій палітурці і з шкіряною обкладинкою, який підкреслить статус власника.

Активний ритм життя не дозволяє тримати великі обсяги інформації в голові, і на допомогу приходять функціональні і зручні планінги, щотижневики, записні книжки і т.д. Щоб він був практичним і максимально відповідав вашим завданням, скористайтеся нижченаведеними порадами. А по посиланню ежедневник купить украина ви зможете вигідно придбати ці та інші якісні функціональні канцелярські вироби.  


1. Спочатку потрібно визначитися якого формату повинен бути щоденник. Найзручніший і ходової формат - А5, 150х210мм. Такий формат щоденника оптимально підійде для організації робочого дня по годинах. Для бізнес - леді підійдуть щоденники невеликого формату А6 100х150 см. Вони запросто помістяться навіть в редікюль, хоча для невеликий чоловічий барсетки компактний варіант щоденника теж непоганий. Як правило, в щоденнику буває 352 сторінки. З них 314 сторінок це основна частина, відповідна календарним дням; 28 сторінок в кінці займає телефонно-адресна книга. І 10 сторінок (в деяких моделях може бути перед основним блоком) додатковий універсально - інформаційний блок (календар на найближчі два півріччя, коди різних країн і міст, світове час, штрих-коди і т. П.)


2. Якщо щоденник потрібен вам для суворого повсякчасного планування вам підійде датований варіант. Але якщо ви педагог (навчальний рік у всіх починається у вересні) то краще звичайно буде вибрати недатований формат. Якщо записи в щоденнику робляться нерегулярно, а в міру потреби, то для вас теж підійде другий варіант - при акуратному використанні він прослужить не рік, а більше.


3. Щоденник, як і багато ділових аксесуарів, є частиною вашого іміджу. Обкладинка щоденника повинна відповідати вашому статусу і роду занять. Якщо Ви не займаєтеся шоу-бізнесом, рекламою - навряд чи варто вибирати щоденник фіолетовий в цяточку. Зазвичай вибір кольорової гами представлений строгими класичними відтінками: чорний, сірий, коричневий, бордовий.

Окремо варто згадати про матеріал палітурки, так як він істотно впливає на ціну щоденника. Найпрестижніший і дорогий палітурка звичайно зі шкіри. Але і штучні матеріали сьогодні є найвищої якості. Оригінальні, красиві і практичні вони бездоганно підходять для щоденного застосування. Наявність на обкладинці вашого іменного логотипу або логотипу компанії ніколи не залишиться не поміченим.

4. Обов'язково уточніть перед покупкою щодо кріплення, що використовується в щоденнику. Щоб при щоденному використанні протягом усього року ваш щоденник не перетворився в відривний календар, бажано вибирати прошитий блок. Щоденники з прошитим блоком дорожче ніж з клеєного, але ви будете спокійні, що всі листи залишаться цілі.


5. Багато виробів закордонного виробництва не адаптованими під україно чи російськомовного користувача. І якщо з місяцями і днями ми ще розберемося, то як же без наших релігійних, професійних свят - «день шахтаря», «день пожежника», «день фізкультурника»? Не кажучи вже про календарні.

Якщо вам зовсім ніколи їздити з важким щоденником, якщо більшу частину часу ви проводите в офісі, то вам варто звернути увагу на планинг - настільну записну книжку - щоденник. На розвороті - вся робоча тиждень, ніби на долоні. Кріплення на пружині або на гребені, подвійна евроспіраль. Але про це будуть вже інші поради!