Обережно! Недостатній рівень кисню в крові

Відомо, що пневмонія - найбільш часте ускладнення інфекції covid-19. При цьому показник рівня кисню в крові приймає критично малі значення. Пульсоксиметр дозволяє виявити кисневу недостатність самостійно.
пульсоксиметр

Даний прилад в період пандемії став вельми популярний. Хтось уже придбав його для домашнього використання, а хтось має намір це зробити найближчим часом, ось тут sbtr.com.ua/Пульсоксиметры можна купити цей прилад. У цій статті ми спробуємо розібратися, чи так уже він необхідний.

Пульсоксиметрія - це діагностична процедура, за допомогою якої визначається насичення крові киснем, при цьому шкірні покриви не порушуються. Як правило, датчик пульсоксиметра прикріплюється до пальця. Прилад вимірює частоту пульсу і відсоток насичення крові киснем (сатурацію).

Норма насичення гемоглобіну киснем - 95-98% (від віку не залежить). Показники нижче 94% при наявності інших симптомів коронавіруса - привід звернутися до лікаря!

Де найчастіше застосовується пульсоксиметр?

  • Пульмонологія. Для виявлення патологій дихальних шляхів, легенів. Допомагає визначити тяжкість перебігу захворювання, намітити тактику лікування і прогноз.
  • Спортивна медицина. Для підвищення ефективності тренувань без заподіяння шкоди здоров'ю.
  • Анестезіологія і реанімація. Для контролю за станом пацієнта під час операції і виходу з наркозу, а також для ведення хворого в умовах реанімаційних відділень.

У домашніх умовах такий прилад варто мати, якщо у вас:

  • Хронічні захворювання легенів.
  • Бронхіальна астма.
  • Серцева недостатність.
  • Регулярні фізичні навантаження з постійним підвищенням рівня.

Останнім часом пульсоксиметрія широко використовується, як додатковий метод обстеження при пневмонії, викликаної COVID-19. Підтвердити або спростувати діагноз за результатами одного цього дослідження неможливо. Очевидно одне: метод дозволяє оцінити тяжкість перебігу хвороби і допомагає вибрати тактику терапії пацієнта.

Користь від пульсоксиметра в період пандемії COVID-19

  • Тримає самопочуття під контролем. Завдяки приладу, ви не пропустіть перші ознаки погіршення здоров'я і зможете вчасно звернутися до лікаря.
  • Допомагає уникнути паніки. Бачачи на екрані приладу, що показники в нормі, у вас не буде приводу для занепокоєння, що в кінцевому рахунку позитивно позначиться на імунітеті.
  • Забезпечує своєчасне лікування. При наявності коронавірусної інфекції слід знати, наскільки кров насичена киснем, і чи є необхідність госпіталізації хворого.