Комплексна автоматизація бізнесу на базі 1С

Про необхідність автоматизації управлінського обліку в той чи мною момент розвитку бізнесу замислюється будь-який керівник. Про необхідність автоматизації управлінського обліку замислюється той керівник, у якого процедури ведення управлінського обліку вже в якомусь вигляді розроблені на підприємстві або відділі, присутні, "працюють" і він хоче їх систематизувати.

Але часто так трапляється, що під автоматизацією управлінського обліку керівники розуміють комплексну автоматизацію бізнесу. А це не зовсім так.

Комплексна автоматизація - це автоматизація всіх ділянок обліку на підприємстві: бухгалтерського, кадрового, складу і логістики, оперативного обліку, і, в тому числі, і управлінського обліку. При цьому для автоматизації використовується один програмний продукт, єдина система. Тільки в цьому випадку облік на підприємстві буде прозорим, а управління на підприємстві - оперативним і ефективним.

Потрібно також розуміти, що впровадження єдиної інформаційної системи - процес не швидкий, і програма коштує недешево. Починати проект по автоматизації необхідно усвідомлено, тк це зажадає від вас і ваших співробітників час і сили. Потрібно буде навчитися роботі в новій програмі, відпрацювати всі бізнес-процеси, налагодити спілкування між відділами і підрозділами по-новому. Інколи це зробити нелегко, і керівники зустрічають опір з боку співробітників.

Але це зробити треба, тому що в міру розвитку бізнесу і ускладнення бізнес-процесів компанія все одно вийде на етап комплексної автоматизації. І краще буде, якщо цей трапиться раніше.

Компанія «Комплексное управление бизнесом», про яку детальніше можна дізнатися на сайті https://cbm-solutions.ru/1s-avtomatizatsiya/ проводить автоматизацію бізнесу на основі лінійки продуктів від компанії 1С. Впровадження автоматизованої системи здійснюється в самі стислі терміни.

На сьогоднішній день комплексна автоматизація бізнесу - це необхідність, продиктована бажанням залишатися конкурентними в жорстких умовах ведення бізнесу. Можливість оперативно реагувати на зовнішні умови, ретельний контроль діяльності всіх підрозділів - все це завдяки автоматизації бізнес-процесів на основі продуктів 1С дасть можливість отримати переваги перед конкурентами.

  • аналіз існуючої ситуації в компанії, вивчення поточних потреб підприємства;
  • підбір оптимального рішення з широкого спектру наявних програмних продуктів;
  • настройка системи і її впровадження в компанії, в т.ч. і навчання персоналу основам роботи.

Переваги автоматизації бізнесу на базі 1С

  • Істотне підвищення оперативності обробки і передачі даних всередині компанії.
  • Можливість створення прозорої структури компанії і підвищення довіри з боку партнерів, клієнтів, потенційних інвесторів.
  • Створення ефективної системи узгодження дій співробітників компанії на основі електронного документообігу.
  • Контроль інформації значних обсягів.
  • Підвищення продуктивності праці за рахунок виключення етапу ручної обробки документів.
  • Створення надійної багаторівневої системи контролю доступу до важливих документів.
  • Скорочення кількості механічних помилок, в результаті чого мінімізується вплив людського фактора.
  • Підвищення якості звітності та приведення її у повну відповідність з нормативно-правовою базою.
  • Накопичення величезної кількості корисної інформації, яка необхідна для ретельного аналізу діяльності компанії з метою подальшої корекції курсу розвитку.
  • Формування аналітичного звітного матеріалу, який потрібен для планування.

Без прив'язки до конкретної компанії, складно оцінити який ефект дасть автоматизація бізнесу. Однак найчастіше результати впровадження автоматизованих систем виявляються набагато вищими за очікування.